Blogtour: Eindeloos dichtbij – Jenny Colgan

In Eindeloos dichtbij ruilen de stadse verpleegkundige Lissa en de nuchtere Schot Cormac voor drie maanden van baan en van huis. Lissa moet wel wennen aan de sociale controle in het Schotse dorp – en dat accent! – maar de omgeving is prachtig en de mensen zijn lief. Zo kan ze weer tot zichzelf komen. Cormac verbaast zich over de krankzinnige drukte in Londen, maar de mensen die hij ontmoet zijn bijzonder – en soms… apart. Toch krijgt hij eindelijk rust in zijn hoofd. Terwijl Lissa en Cormac heen en weer mailen over van alles en nog wat, lijken de stukjes van hun leven eindelijk op hun plek te vallen. Maar toch ontbreekt er nog een. Wat als dat stukje zich momenteel 800 kilometer verderop bevindt? (bol.com)


Door uitgeverij L.S. Amsterdam werd ik benaderd of ik meewilde doen rondom de blogtour van het nieuwste boek van Jenny Colgan. Namelijk het laatste deel in de happy ever after serie. Nu moet ik eerlijk bekennen dat de andere twee delen gekocht, maar ongelezen in mijn kast staan. Maar na het lezen van de achterflap was ik verkocht. Dit boek ging over twee verpleegkundige die van baan wisselen. Iets wat ik natuurlijk onwijs leuk vind om te lezen als verpleegkundige zijnde.
De cover van dit boek past perfect bij de andere twee delen. Het is vrolijk en door de vele kleuren valt het in het oog, waardoor ik het gelijk op zou pakken in de winkel.

Begonnen in het boek, vloog ik door de bladzijdes heen en was het boek helaas binnen mum van tijd uit. Het verhaal is vlot geschreven en heeft een simpele schrijfstijl. Je leert de hoofdpersonen Lissa en Cormac goed kennen doordat je vanuit beide perspectieven hun verhalen volgt. Leuk om te zien hoe ze beide in totaal verschillende werelden leven en nu terecht komen in totaal andere werelden en hier in het begin verschillende ongemakken en vooroordelen aan ondervinden, maar uiteindelijk houden van de plekken waar ze terecht zijn gekomen.
Dat daarnaast beide hoofdpersonen ook nog persoonlijke trauma’s te verwerken hebben, maakt dat het verhaal mooi samensmelt en zeker niet zwaar aandoet.

Ondanks dat ik de vorige twee delen, waarin andere bewoners van het kleine Schotse dorpje worden voorgesteld, heb ik niet het idee gehad dat ik deze per se gelezen moest hebben voor ik in dit deel begon. De delen zijn dus afzonderlijk ook prima van te lezen. De tekeningen die Cormac Lissa stuurt bekeek ik met een grote lach op mijn gezicht.

Eindeloos dichtbij is een mooi, vlot geschreven feelgood roman vol humor over het (ver)oordelen van elkaars mening en werelden waarin iedereen hun eigen demonen te verslaan heeft. Een boek dat zorgde voor een grote lach op mijn gezicht!

8.5
Eindeloos dichtbij – Jenny Colgan #HappyEverAfter3
Uitgeverij: L.S. Amsterdam

Bedankt uitgeverij L.S. Amsterdam voor meedoen aan deze blogtour en het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €10,99 Paperback €19,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.