Recensie: Vluchtweg – Jet van Vuuren

Tijdens een zeiltocht in Friesland verdrinkt de mooie zeventienjarige Femke voor de ogen van haar zusje Judy. Ze belandt door een klap van de giek in het water en komt om het leven, Judy kan net op tijd worden gered. Het drama ontwricht Judy’s leven ernstig en ze houdt er een groot trauma aan over.
Twintig jaar later, wanneer Judy denkt haar trauma te hebben verwerkt, is ze terug in Friesland. Tijdens haar verblijf dringen zich steeds meer onverwerkte beelden van de zeiltocht aan haar op. Is het waar wat ze ziet, en is Femke niet door een noodlottig ongeluk omgekomen, maar vermoord? Wie heeft Judy indertijd dan doen geloven dat het een zeilongeluk was, en waarom?
In haar verwarring gaat Judy op zoek naar de waarheid. Al snel stuit ze op duistere zaken en personen uit hun Friese verleden die onlosmakelijk zijn verbonden met het zeilongeluk. Hoe meer de waarheid zich ontvouwt, hoe banger Judy wordt dat zij haar zus zelf heeft omgebracht. Is dat zo? En als dat niet zo is, wie helpt haar dan om dat idee te weerleggen? De echte moordenaar…? (bol.com)


Toen ik dit boek opgestuurd kreeg was ik enorm blij. Het vorige boek De minnaar van Jet van Vuuren wat ik las is al weer even geleden, maar haar boeken zijn altijd wel goed geschreven. Zo ook dit boek! De cover is zomers. Een meisje op een stijger. Mijn eerste gedachten was gaat ze er vanaf springen of niet? En waarom zou ze dit willen doen? Gaandeweg het verhaal snap je wat de cover te maken heeft met het verhaal.

De schrijfstijl van van Vuuren is vlot en leest lekker weg. Geen moeilijke woorden en lange hoofdstukken, maar recht voor zijn raap. De constante spanning en de vele twisten in het verhaal zorgt ervoor dat je het boek in één ruk uit wil lezen. Bij elk hoofdstuk wordt aangegeven in welke tijd het boek zich afspeelt, hierdoor is de tijdslijn duidelijk.
Wel was het een klein beetje voorspelbaar wie de dader was, maar dit maakte voor mij het boek er niet minder om. Door de flashbacks die Judy ervaart kom je steeds meer te weten over het moment waarop haar zusje Femke voor haar ogen verdrinkt tijdens een zeiltochtje met haar oom en vriendje.

De hoofdpersonen zijn goed neergezet. Soms kreeg ik er gewoon de kriebels van. Hoe achterdochtig sommige mensen soms wel niet kunnen zijn. Van Vuuren zorgt dat gelukkig ook voldoende ruimte is voor humor in het verhaal om het geheel luchtig te houden. Ik heb dit boek met veel plezier gelezen en kan dan ook niet wachten tot haar nieuwste boek De verrassing verschijnt eind november.

Vluchtweg is een heerlijke, spannende zomerthriller die zorgt voor een aantal fijne uurtjes leesplezier!

7.5
Vluchtweg – Jet van Vuuren
Uitgeverij: Ambo|Anthos

Bedankt uitgeverij Ambo|Anthos voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €11,99 Paperback €15,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.