Recensie: Dwaalspoor – Suzanne Vermeer


Wanneer haar man om het leven komt tijdens de zomervakantie, denk de politie aan een tragisch ongeval. Maar Sylvia weet dat dat niet waar is…
Tijdens een vakantie in het Zwarte Woud komt zakenman Vincent Mulder om het leven bij het mountainbiken. In eerste instantie wordt het afgedaan als een tragisch ongeval, maar als vlak bij de plek des onheils een dode vrouw wordt gevonden met verwondingen die lijken op die van Vincent, begint de politie te twijfelen. Helemaal als een getuige beweert dat hij zijn vrouw Silvia op die plek heeft gezien. Terwijl boze tongen beweren dat Silvia baat heeft bij Vincents dood, blijft ze bij hoog en bij laag volhouden dat ze onschuldig is.
Om erachter te komen wat er met Vincent is gebeurd, roept Silvia de hulp in van juriste Lauren Martens. Samen gaan ze op onderzoek uit (bol.com)


Dwaalspoor is een soort van vervolg op het vorige boek van Vermeer namelijk van Zomeravond. Dit boek las ik met veel plezier en was dan ook erg benieuwd naar het vervolg van dit boek. Dwaalspoor is misschien niet zo dik als ik gewend was, maar zeker niet minder spannend.
De cover van dit boek is geheel in de stijl van dit boek. Het Duitse zwarte Woud, dichtbegroeide bomen met her en der een vakantiehuisje.

Het verhaal wist mij vanaf het begin te boeien, waardoor het niet moeilijk was het boek in één ruk uit te lezen.  Doordat het boek dunner is dan normaal, had ik helaas wel het idee dat het einde een beetje is versneld. Jammer, er had naar mijn idee wat meer ingezeten als het boek dikker was geweest. Echter is de schrijfstijl volt en snel en blijft het tot op het einde een raadsel wie er achter de dood van Vincent zit.
Ondanks dat het een ‘vervolg’ deel is van het vorige boek. Kan je dit boek ook prima lezen zonder Zomeravond gelezen te hebben.

Dwaalspoor is weer een heerlijke zomerse thriller van Suzanne Vermeer, die zorgt voor de nodige ontspannen uurtjes!

7.0
Dwaalspoor – Suzanne Vermeer
Uitgeverij: A.W. Bruna

Bedankt uitgeverij A.W. Bruna voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €6,49                   Paperback €10,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.