Recensie: Lentegroen – Jackie van Laren

Als de stoere, zelfstandige boswachter Sylvie wordt bedrogen door haar vriend, aarzelt ze geen moment. Ze verhuist met haar dochter Ties naar een plek waar ze een nieuwe baan kan krijgen en zweert nooit meer aan een relatie te beginnen. Boswachterij De Grote Weijde, op de Utrechtse Heuvelrug, is een prachtig gebied, en het boshuisje waar ze zo in kan trekken is ook een bonus. Het enige minpunt: ze moet de als moeilijk bekend staande eigenaar van landgoed Woudenbergh zien over te halen het landgoed open te stellen voor recreanten.
Freek, de eigenaar van het landgoed, is mensenschuw, eenzelvig en een beetje wereldvreemd, maar tegelijk ook hyperintelligent. Hij zit niet te wachten op bemoeienis van buitenaf, maar als er criminele activiteiten op zijn landgoed plaatsvinden en hij Sylvies hulp heel hard nodig heeft, moet hij wel uit zijn schulp komen. Het gaat hem beter af dan hij had gedacht, al is hij ervan overtuigd dat hij zich beter verre van andere mensen kan houden. Vooral van zo’n leuke vrouw als Sylvie (bol.com).


Lentegroen is het eerste deel in de serie Onder de bomen, de nieuwste serie van Jackie van Laren. Al haar vorige boeken zoals De meisjesmagneet, Thuiskomen en Hoogtij heb ik allemaal met veel plezier verslonden. Ik kon dan ook niet wachten om in deze serie te gaan beginnen!
De cover van het boek is zoals je van de titel al verwacht, groen! Laat dat nou net mijn lievelingskleur zijn. Door de beginnende lenteblaadjes zie je een mooi, groot landhuis liggen. Van wie is dit huis en wat heeft het met het boek te maken? Je komt er al snel achter als je in het verhaal duikt.

Het boek speelt zich af in een klein dorpje onder de Utrechtse Heuvelrug. Hierdoor is het leuk en herkenbaar voor veel lezers! Van Laren neemt genoeg tijd om haar hoofdpersonen, Freek, Ties en moeder/boswachter Sylvie te introduceren aan de lezer. Hierdoor leer je de personages goed kennen en sluit je ze tijdens het lezen in je hart. Vooral de omgang tussen Ties en Freek deed mijn hart doen smelten.
Doordat er veel tijd gestoken wordt in het leren kennen van de personages, gebeurt er in het verhaal niet veel spannends. Er zijn kleine zijweggetjes die je een beeld geven van andere dorpsbewoners en hun mogelijke verhaallijnen in een volgend deel. Ik ben hier dan ook benieuwd naar! Niet alleen is het verhaal leuk en herkenbaar om te lezen, ook worden maatschappelijke thema’s als pesten op een luchtige manier besproken in het verhaal.

Lentegroen is het eerste deel in de nieuwste serie van Jackie van Laren. Een boek met een mooie omgeving en fijne personages maken je nieuwsgierig naar het volgende deel!

7.5
Lentegroen #onderdebomen1 – Jackie van Laren
Uitgeverij: Boekerij

E-book €9,99 Paperback €17,50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.