Recensie: De kliniek – Martine Kamphuis

Na haar artsenexamen neemt Sanne Molenaar een baan aan in een tbs-kliniek. Met een aantal collega’s kan ze goed opschieten, maar anderen zijn nauwelijks te onderscheiden van de patiënten. Machtspelletjes en intimidatie zijn aan de orde van de dag. Als Sanne in een gevaarlijke situatie belandt met een zedendelinquent, wil ze het liefst vertrekken. Maar ze heeft intussen iets ontdekt wat de weg terug onmogelijk maakt…(bol.com)


Ik was enorm benieuwd toen dit boek op de mat viel. Op een warme zomerse dag begon ik met lezen en binnen twee dagen was het boek uit. Helaas. De cover van het boek past mijn inziens prima bij het verhaal. In de tbs-kliniek gaat niets zoals het zou moeten zijn en als er dan. De mysterieuze cover past hier prima bij!

Leuk om weer een boek te lezen die zich afspeelt in een tbs-kliniek. Dit heeft vind ik altijd wat mysterieus en onverwachts. Dit boek focust zich zowel op de medewerkers als de patiënten. Hiervan zijn in beide groepen personen te vinden die niet alles doen volgens het boekje. Zo zorgt het ervoor dat je bij bepaalde personen een soort kriebels krijgt omdat je voelt dat er iets goed mis is.

De schrijfstijl van Kamphuis is fijn en vlot. Ze gebruikt geen onnodige moeilijk medische taal, waardoor het verhaal goed te volgen is voor iedereen. Doordat er op bijna elke bladzijde wel iets gebeurd waar je mond van openvalt, is het verhaal nooit saai en is het voor je het weet uit! Stukje bij beetje weet Sanne achter bepaalde geheimen in de kliniek te komen en vallen er steeds meer puzzelstukjes op hun plek. Maar of dit voor haarzelf en haar omgeving zo veilig is…..?

De kliniek is een vlotte geschreven verhaal, waarbij je een kijkje neemt in de wereld van de TBS kliniek. Je voelt als lezer bij het begin gelijk dat er iets niet pluis zit, maar wat het is… daarvoor zal je zeker dit boek moeten lezen!

8.0
De kliniek – Martine Kamphuis
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Bedankt uitgeverij De Crime Compagnie voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €6,99 Paperback €19,95

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.