Recensie: Confettiregen – Splinter Chabot

Confettiregen is een prachtig, ontwapenend en ontroerend verhaal over een jongen genaamd Wobie die opgroeit in een warme en veilige omgeving. Als in een sprookjeswereld. Eenmaal op school komt hij erachter dat zijn enthousiasme volgens sommigen gekooid moet worden, dat sommige kleren alleen voor meisjes bestemd zijn en dat verliefdheid ingewikkelder is dan een hartje tekenen (bol.com)


Dit boek is werkelijk prachtig. Niet alleen de cover die je tegemoet knalt, valt op door zijn neon roze kleur. Ook de het verhaal vergeet je niet snel.


In confettiregen vertelt Splinter zijn worsteling met zijn coming out doormiddel van zijn alter ego Wobie. Het verhaal bestaat uit drie delen. Elk deel is met een jongensnaam verbonden en laat de lezer zien hoe Wobie met deze jongen omgaat en worstelt met wat hij voor deze jongen voelt. In de drie delen kom je steeds meer te weten over Wobie en zie je hoe hij steeds meer over zichzelf ontdekt. In het begin wortelt hij met het idee dat hij op jongens valt, maar gaande weg lees je als lezer steeds meer over hoe hij geniet van deze ontdekkingsfase.

De schrijfstijl is vlot en op een prachtige manier verwoord. Het is bijna poëzie wat je leest. Ondanks dat het boek een serieus onderwerp aanspreekt, is het niet zwaar. Splinter weet er ook een behoorlijke dosis humor in te verwerken.
En wat een mooi nieuws, confettiregen wordt verfilmt! Erg benieuwd naar hoe dit prachtige boek op het witte doek zal schitteren. Een boek waarvan ik zeker weet dat het vele mensen zal helpen om zichzelf te ontdekken of te helpen met zichzelf te accepteren zoals ze zijn.

Confettiregen is een prachtig, indrukwekkend geschreven verhaal over jezelf ontdekken, het uit de kast komen en jezelf accepteren zoals je bent!

9.0
Confettiregen – Splinter Chabot
Uitgeverij: Spectrum

Paperback €21,99 E-book €12,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.