Recensie: Vechtersbaas – Lisanne Spaander

bol.com | Vechtersbaas, Lisanne Spaander | 9789402706321 | Boeken

Lisanne is zestien als bij haar botkanker wordt geconstateerd. De slechte prognose zet haar hele leven op zijn kop. Ze sleept zich van ziekenhuisopname naar ziekenhuisopname, terwijl het normale leven ondertussen doorgaat. Daarin vindt Lisanne de kracht om door te gaan.

Tegenwoordig lijkt het hebben van veel volgers, comfort en geld gelijk te staan aan een perfecte wereld. Lisanne vraagt zich af wat échte rijkdom betekent. Ze zet haar wonden om in wijsheid en uit haar gevoelens in muziek, wat leidt tot het nummer ‘Vechtersbaas’. Het groeit uit tot haar levensmotto: Lisanne houdt altijd haar positieve instelling, zelfs als het slechte nieuws haar opnieuw treft (bol.com)


Dit boek kreeg ik van mijn broertje als cadeautje onder de kerstboom. Een boek dat al een tijdje op mijn verlanglijstje stond en wat was ik dan ook blij toen ik hem uitpakte. De cover van het boek is heftig. Je ziet Lisanne met een korte coup op de cover staan. Doordat het cover in het zwart/wit is komt de foto nog meer tot zijn recht tussen de knalgele letters.

Je leest hoe Lisanne als jong meisje kanker krijgt, dit overleeft, maar dat in haar volwassene leven dat volgt er altijd in haar achterhoofd zit dat het mis kan gaan. Het verhaal is prachtig geschreven. Je leeft met Lisanne en haar familie mee in de tijden van chemotherapie, de bijwerkingen, operaties, maar ook op de momenten dat Lisanne veel plezier heeft zoals tijdens haar meet en greet met Marco Borsato. Lisanne laat ook zien dat de vriendschappen veranderen, je oude vrienden gaan door met hun leven en nieuwe vrienden, die ze onder andere maakt in het ziekenhuis hebben tijdens haar ziekte een belangrijke rol.

Ondanks dat het verhaal een zwaar thema heeft, namelijk kinderkanker, doet het boek op geen moment zwaar aan en weet Lisanne overal een positieve draai aan te geven. Ze is zoals de titel al zegt een echte vechtersbaas!

Vechtersbaas geeft je een prachtige inkijk in het leven van een jonge vrouw met kanker. Hoe gaat ze met deze situatie op en wat doet het met haar weg naar volwassenheid. Een ding is zeker Lisanne is een echte vechtersbaas!

8.0
Vechtersbaas – Lisanne Spaander
Uitgeverij: HarperCollins

E-book €9,99             Paperback €17,50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.