Recensie: Rosa en het vrienschapsengeltje – Lucinda Riley

Rosa gaat net naar de kleuterschool. Ze vindt het heel spannend, want zal ze daar wel vriendjes en vriendinnetjes vinden? (bol.com)


Dit prachtige prentenboek kreeg ik opgestuurd door uitgeverij Xander. Het boek is het tweede deel in de serie kinderboeken die Lucinda Riley samen met haar zoon schrijft.
Lucinda en haar zoon nemen je mee in het verhaal rondom het meisje Rosa, ze gaat voor het eerst naar de kleuterschool. Iets wat ze heel spannend vind. Tijdens een opdracht op school moeten ze een tekening van het gezin maken. Iets wat voor Rosa lastig is aangezien zij geen moeder heeft. Hierdoor wordt Rosa somber en verdrietig. Dit ziet het vriendschapsengeltje en deze komt in actie en zorgt ervoor dat Rosa weer een blije, vrolijke meisje is!

Dit boek is prachtig beschreven en zal voor vele een boek zijn waaraan ze gekluisterd naar het verhaal zullen luisteren en kijken. Dit komt onder andere door de prachtige tekeningen die het verhaal iets extra’s geven. Daarnaast kan dit boek ook dienen als hulpmiddel voor de allerkleinste om uit te leggen dat niet alle gezinnen traditiegetrouw bestaan uit een vader en een moeder.

Rosa en het vriendschapsengeltje is een  ontroerend verhaal voor jong en oud met prachtige, sprekende tekeningen die het verhaal een extra dimensie geven.

7.0
Rosa en het vriendschapsengeltje – Lucinda Riley
Uitgeverij: Xander

Bedankt uitgeverij Xander voor het sturen van dit prachtige prentenboek! 

Hardcover €14,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.