Recensie: Over vijf jaar – Rebecca Serle

Advocate Dannie Kohan durft wel te voorspellen hoe haar leven er over vijf jaar uit zal zien. Ze heeft net een succesvol sollicitatiegesprek gehad voor haar droombaan en diezelfde dag vraagt haar vriend haar ten huwelijk. Ze valt ’s avonds dan ook volkomen gelukkig in slaap. Maar die nacht droomt ze dat ze wakker wordt in een ander appartement, met een andere ring om haar vinger en naast een compleet andere man. De televisie staat aan en ze ziet de datum. Het is dezelfde nacht, 15 december, maar dan in 2025. Vijf jaar later. Het is maar een droom, denkt Dannie, en ze doet haar best om hem te vergeten. Totdat ze vierenhalf jaar later de nieuwe vriend van haar beste vriendin ontmoet. Het is de man uit haar droom, ze weet het zeker (bol.com)


De cover van dit boek is simpel. Je ziet de bekende skyline van New York met daarin het vrijheidsbeeld. De verdere rustige roomwitte kleur zorgt ervoor dat de roze letters van het boek afspringen. Ik werd hierdoor aangetrokken en kon na het lezen van de flaptekst niet wachten om in dit boek te beginnen. Twee dagen later was hij uit.

Dit boek is werkelijk prachtig beschreven. Zo knap van de schrijfster dat ze intens geluk en verdriet zo mooi kan verwoorden. Hierdoor komt het las lezer extra binnen.
Je leest het verhaal over twee hartsvriendinnen Dannie en Bella. Beide zijn zo verschillend, de een carriere gericht de ander lanterfantert er op los. Tot dat de liefde en een verschrikkelijke ziekte de twee vrouwen met hun neus op de feiten drukt.

De hoofdstukken zijn kort en vlot geschreven. Doordat Serle de hoofdpersonen zo goed weet neer te zetten voel je hun strijd tussen liefde, onbegrip en onmacht. Het enige minpuntje aan het boek is dat je al snel weet hoe het zal aflopen. Echter maakt dit het boek er niet minder om en moest ik hem uitlezen.

Over vijf jaar is een prachtig geschreven verhaal over hartstochtelijke liefde en allesoverheersende vriendschap, die je als lezer slechts in één adem kan uitlezen.

8.0
Over vijf jaar – Rebecca Serle
Uitgeverij: Cargo

Bedankt uitgeverij Cargo voor het sturen van een recensie-exemplaar!

Paperback €20,99 E-book €9,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.