Recensie: Mijn legendarische moeder overleeft alles – Marcel van Roosmalen

20210329_150359

Wanneer de moeder van Marcel van Roosmalen na een val niet terug kan keren naar het ouderlijk huis, en onderdak vindt in een verpleegtehuis in Velp, lijkt een rustige periode voor haar en haar kinderen aan te breken. Totdat in maart 2020 de coronapandemie om zich heen grijpt. Het verpleegtehuis wordt ontruimd vanwege de vele positief geteste bewoners en moeder Van Roosmalen wordt getransporteerd naar de bossen bij Groesbeek. Het gevolg is dat ze niet meer weet waar ze is en wie ze is. Ze mag ook geen bezoek ontvangen, er is alleen nog ruimte voor een ‘zwaaimoment’ met familieleden. Al heeft ze geen idee meer wie er staan te zwaaien. En dat is nog maar het begin (bol.com)


Op de cover van dit boek zie je Marcel samen met zijn moeder, tijdens het lezen van dit boek neemt hij je mee naar de dag dat de coverfoto gemaakt is. Een mooie foto waaruit de liefde voor zijn moeder spreekt, als je het mij vraagt.

Het boek bestaat uit korte, kleine stukjes die vlot geschreven zijn en bol staan van de humor. In zijn stukjes beschrijft Marcel niet alleen de ongemakken die de dementie van zijn moeder met zich meebrengen, dat er daarnaast ook nog een wereldwijde corona-pandemie heerst, maakt het geheel helemaal lastig.
In het boek komt duidelijk naar voren hoe moeilijk het is om te leven met dementie, niet alleen voor de moeder van Marcel, maar ook voor de kinderen is het een hele belasting. Marcel schrijft hier eerlijk en open over.
Door de vlotte schrijfstijl las ik het boek in één ruk uit! 

Mijn legendarische moeder overleeft alles is een eerlijke verhaal over het leven met een ouder met dementie in een tijd van coronapandemie. Vlot en vol humor!

7.0
Mijn legendarische moeder overleeft alles – Marcel van Roosmalen
Uitgeverij: Meulenhoff

Bedankt uitgeverij Meulenhoff voor het sturen van een recensie-exemplaar!

Hardcover €12,99                Paperback €20,-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.