Blogtour: Oorlogsdochters – Rhys Bowen

Lord Westerham heeft vijf dochters die allemaal hun plek in de wereld proberen te vinden, terwijl de Tweede Wereldoorlog in alle hevigheid losbarst. Dochter Pamela werkt in het diepste geheim voor MI5 in Londen, terwijl haar zus Margot bij het Franse verzet betrokken raakt. De rest van het gezin deelt hun landgoed met het leger en probeert het leven in het dorp op een zo normaal mogelijke wijze voort te zetten. Als ze een dreigend bericht ontvangen, worden alle verhoudingen echter op scherp gezet: het lijkt erop dat er een Duitse spion in hun midden is… Hoever ga je om je familie te beschermen? En wat als je je vrienden misschien niet onvoorwaardelijk kunt vertrouwen? (bol.com)


Door uitgeverij Xander werd ik benaderd om mee te doen aan de blogtour rondom de prachtige roman Oorlogsdochters. Ik kon na het zien van de cover geen nee zeggen tegen dit boek en begon zodra het op de mat viel. Door het prachtige lenteweer, las ik binnen vier dagen dit boek uit!  De cover van dit boek laat drie vrouwen zien, waarschijnlijk drie dochters van Lord Westerham, die over het water uitkijken. In de verte stort een vliegtuig neer.. Wat heeft dit vliegtuig te maken met de drie vrouwen? Het maakte mij nieuwsgierig als lezer.

Het verhaal, ik had even moeite met inkomen, wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Toch is er duidelijk wie de grootste hoofdrollen spelen binnen het verhaal. Doordat er aan het begin van het boek een soort personenlijstje / begrippenlijstje zat kon ik steeds even terugkijken wie nou waar bij hoorde. Want er kwamen nogal wat namen voorbij in dit boek!
Het boek is opgedeeld in drie stukken; Pamela , Ben en Margot en natuurlijk de grote ontknoping. Want wie is toch die arme parachutist die gevonden is op het landgoed van de Westerhams?

De schrijfstijl is vlot en vermakelijk. Door de beeldende omschrijving van Bowen lijkt het alsof je als lezer een van de personages bent in het verhaal. De spanning wordt langzaam opgebouwd en hoewel je al een tijdje voelt wie de Duitse spion is, blijft dit toch een verrassing aan het einde.

Oorlogsdochters is een verhaal over  krachtig vrouwen in tijde van oorlog. Het verhaal is  goed geschreven, waardoor je het in één ruk uitleest!

8.5
Oorlogsdochters – Rhys Bowen
Uitgeverij: Xander

Bedankt uitgeverij Xander voor het sturen van een recensie-exemplaar en deelname aan de blogtour rondom dit boek! 

E-book €9,99            Paperback €20,99

2 gedachtes over “Blogtour: Oorlogsdochters – Rhys Bowen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.