Recensie: Wacht maar af – Loes den Hollander

Wie kun je nog vertrouwen als je geheugen je in de steek laat? Het leven van Franka is totaal veranderd. Er zijn weken voorbijgegaan waarvan ze zich niets herinnert. Ze ontdekt dat haar moeder is overleden en haar man gedraagt zich ineens erg afstandelijk. Franka is niet meer de vrouw die ze was voordat ze een hersenbloeding kreeg. Maar langzaam bekruipt haar het akelige gevoel dat niet álle veranderingen aan haar hersenletsel toe te schrijven zijn…(bol.com)


Wat was ik blij toen ik van de crime compagnie een mail kreeg met de aankondiging van het nieuwste boek van Loes den Hollander. Eerder las ik al met veel plezier haar boek Toen ik dood was en kon dan ook niet wachten om in dit boek te gaan beginnen. De cover van het boek is mysterieus door de zwarte nacht met de volle maan. Je vraagt je als lezer af wat die volle maan met het verhaal te maken heeft, hier kom je gelukkig halverwege het boek al snel achter!

Wacht maar af is alweer de 26e thriller van Loes. Deze keer een met een persoonlijk tintje. Want Loes heeft zelf in 2018 een hersenbloeding gehad. Hierdoor weet ze als geen ander wat haar hoofdpersoon Franka doormaakt en kan ze dit de lezer in geuren en kleuren vertellen.

Door de korte hoofdstukken en de vlotte schrijfstijl leest het boek werkelijk als een trein. Doordat een groot deel van het verhaal vanuit het perspectief van Franka verteld wordt, ga je jezelf als lezer soms afvragen of dingen wel kloppen of dat Franka ze door haar hersenbloeding verbeeld. Je wordt als het ware als lezer ook een beetje achterdochtig.  Daarnaast zijn er ook de hoofdstukken geschreven vanuit een onbekend mysterieus persoon.  Wie is dit en wat hebben deze hoofdstukken met Franka te maken. Hierdoor krijgt het verhaal een mysterieuze twist, wat de aandacht van de lezer trekt.

In de laatste bladzijdes geeft Hollander je steeds meer puzzelstukjes om de puzzel compleet te maken. Ik had tot op het laatst geen vermoede van hoe het boek zou aflopen. En dat is maar goed ook, want zelfs in de laatste bladzijdes wordt je nog een aantal keer op het verkeerde been gezet.

Wacht maar af is een prachtig, vlot geschreven, spannend boek. Waarin Loes haar eigen ervaringen kon gebruiken om de hoofdpersoon zo realistisch mogelijk neer te zetten. Een boek dat ik in één adem uitgelezen heb.

8.5
Wacht maar af – Loes den Hollander
Uitgeverij: De Crime Compagnie

Bedankt uitgeverij de crime compagnie voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €7,99                Paperback €19,95

2 gedachtes over “Recensie: Wacht maar af – Loes den Hollander

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.