Recensie: Rode tranen – Else-Marieke van der Heiden

Wat maakt een jonge moeder mee in de twee jaar, waarin ze de ziekte borstkanker overwint? Else-Marieke vertelt met een lach en een traan hoe ze deze periode heeft beleefd, nadat een ontsteking kanker bleek te zijn.
Rode Tranen is een positief geschreven verhaal over de behandelingen die ze heeft ondergaan, over de moeilijke periode hierna en over de goede afloop. Leidraad in het boek zijn de vaak hilarische mailtjes die ze tijdens het behandeltraject opstelde voor haar vriendjes.
Else-Marieke schrijft treffend en vanuit het hart over haar kwetsbaarheid en eenzaamheid op een unieke manier. Het is geestig, komisch en lachwekkend en soms zwartgallig, triest en verdrietig. Ondanks het zware onderwerp is het een zeer vermakelijk verhaal dat je niet meer los laat.


Via de contactpagina van mijn blog nam Else-Marieke contact met mij op met de vraag of ik haar boek wilde recenseren voor mijn site. Nadat ik las waar haar boek over ging, kon ik hier geen nee op zeggen.  Al snel viel het boek op de mat en eenmaal begonnen in het boek, kon ik het maar moeilijk neerleggen. Wat een powervrouw is Else-Marieke.

Ze beschrijft haar traject van ontdekking van de borstkanker, naar operatie, bestralingen en chemo die ze heeft ondergaan. Dit beschrijft ze met de nodige humor. Wat heb ik moet lachen elke keer dat ik het woord schaapje las als benaming van de oncologieverpleegkundige.

Rode tranen is een mooi omschreven, soms rauw  boek, wat voor vele troost of hulp kan bieden om het proces van borstkanker beter te begrijpen en zo beter te kunnen begrijpen wat iemand meemaakt.  Else-Marieke laat niets aan de verbeelding over en schrijft niets mooier op dan het in werkelijkheid is. Zo krijgen de lezers een eerlijk beeld van de harde werkelijkheid. Verwacht geen moeilijke termen in dit boek, alles wordt zo uitgelegd dat iedereen snapt waar het om gaat.

Een bijzonder inkijkje in het leven van een jonge vrouw die geconfronteerd wordt met borstkanker. Ze geeft je een rauwe inkijk in de medische mallemolen die hierbij komt kijken. Om het geheel niet te zwaar te maken gebruikt ze een grote dosis humor. Respect!

8.0
Rode tranen – Else-Marieke van der Heiden
Uitgeverij: De goudse

Bedankt Else-Marieke voor het sturen van een recensie-exemplaar! 

E-book €9,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.