Recensie: Bloedkoraal – Linda van Rijn

Als journalist Emily van Son wordt uitgenodigd voor een tiendaagse persreis naar het Griekse Samos, twijfelt ze geen moment. Er is een nieuw resort geopend, waar Antonie Singha, de Nederlandse eigenaar en spiritueel coach, helende reizen aanbiedt. Emily heeft daar niet veel mee, maar ze is wel nieuwsgierig en bovendien zien de foto’s van de stranden en de prachtige natuur er aantrekkelijk uit. Een kleine vakantie kan ze wel gebruiken, nu ze de laatste tijd hard heeft gewerkt als hoofdredacteur van een groot magazine voor vrouwen.
Eenmaal ter plekke blijkt de groep van de persreis een bont gezelschap van journalisten en bloggers, sommigen helemaal gericht op spiritualiteit, sommigen juist helemaal niet. Emily kan het met iedereen goed vinden, al sluit ze al snel vriendschap met blogger Zara. Samen laten ze zich onderdompelen in alles wat het resort te bieden heeft.Maar dan maakt een gruwelijk duikongeval een einde aan de relaxte vakantie. Plotseling staan het resort, de groep en de hele persreis in het teken van het ongeluk, dat zelfs door de politie wordt onderzocht. En nog voordat dat onderzoek iets heeft opgeleverd, vindt er een tweede tragedie plaats. Emily wil nu zo snel mogelijk naar huis, maar mag het resort niet verlaten. Eerst moet duidelijk worden of het wel echt om ongelukken gaat. En dat is ook de vraag die zich aan Emily opdringt. Kan ze op tijd weg komen voor er nog meer slachtoffers vallen…(bol.com)

Dit boek straalt toch zomer uit, heerlijk om te kunnen snorkelen/ duiken in het warme zeewater. Helaas heeft het de afgelopen tijd gevroren dat het kraakte en viel er de nodige sneeuw…. Hierdoor kijk ik nog meer uit naar de lente!

Bloedkoraal is de nieuwste thriller van Linda van Rijn, meestal vind ik deze boeken heerlijk weglezen voor tussendoor. Aangezien ik al een aantal zware boeken achter de rug had, was dit een verademing. Leuk dat in dit boek Corona een rol speelt.
De schrijfstijl is vlot, net zoals haar andere boeken, hierdoor leest het boek lekker weg. In 16 hoofdstukken neemt ze je mee naar het zonnige Griekse eiland Samos, waar erg onverwachts doden vallen tijdens een persreisje naar een nieuw spiritueel resort.

Het eind van het boek kwam voor mij als een grote verrassing, de dader had ik echt niet verwacht en dit maakte dat ik met veel plezier het boek dicht klapte.
De locatie van dit boek is zo goed omschreven dat je als lezer een moment meebeleeft op het Griekse eiland.

Bloedkoraal is een heerlijke, vlotte vakantiethriller met een onverwachts eind!

7.0
Bloedkoraal – Linda van Rijn
Uitgeverij: Marmer

E-book €9,99         Paperback €15,-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.