Recensie: Verliefd – Anna Todd

Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Toen haar vader werd uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakte met de politie, bleek zij de enige te zijn die de familie bij elkaar kon houden. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen – een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.

De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die twee missies in Afghanistan heeft doorstaan. Hij is emotioneel beschadigd, hij laat zich nauwelijks uit over wat hij heeft meegemaakt. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden – en een belangrijk besluit nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen (bol.com)


Verliefd tussen de sterren heeft een aantrekkelijke cover. Door de zachte geelgetinte regendruppels of stofdeeltjes op de donkere achtergrond straalt de titel je tegemoet.
Dit is het eerste boek wat ik las van schrijfster Anna Todd.  En ben hierdoor ook benieuwd geworden naar de After serie.

Het verhaal heeft korte, vlot geschreven hoofdstukken die je meenemen in de wereld van Karina, die militair Kael tegenkomt en al snel hotel de botel verliefd op hem wordt. De twee draaien om elkaar heen en als lezer hoop je dat de twee dichter tot elkaar zullen komen.
De twee hoofdpersonen in dit boek Karina en Kael verschillen als dag en nacht met elkaar, dit maakt misschien ook dat je meer over ze te weten wil komen en niets anders kan dan doorlezen.

De mysterie die Kael met zich meebrengt, wordt naar mijn mening niet voldoende uitgewerkt in het boek. Dit zorgt dat je met vragen blijft zitten of dat bepaalde gebeurtenissen snel worden beschreven. Jammer, want hierdoor had het boek nog meer potentie gehad! Misschien komt Kael beter tot zijn recht in het tweede deel van deze serie.
Todd schroomt niet om heftige thema’s te verwerken in haar boek zoals PTSS en lees je hoe het leven er op een Amerikaanse legerbasis aan toe gaat. Dit vond ik zeker interessant!

Verliefd tussen de sterren is het eerste deel in de nieuwe serie van Anna Todd. Door de totaal verschillende hoofdpersonen van dit boek, blijf je lezen om te zien hoe het de twee vergaat en ik ben dan ook zeker benieuwd naar deel twee.

6.5
Verliefd tussen de sterren – Anna Todd
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar! 

E-book €4,99            Paperback €16,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.