Recensie: Het meisje onder de boom – Sara Blaedel

Op het eiland Bornholm wordt het lichaam gevonden van Susan, die in 1995 vermist raakte tijdens een schoolreis. Journaliste Camilla Lind gaat op bezoek bij Pia, die op school heeft gezeten met Susan. Maar Pia blijkt diezelfde ochtend zelfmoord te hebben gepleegd.
Hoofdinspecteur Louise Rick is met haar gezin op sabbatical als ze hoort dat haar broer zelfmoord heeft proberen te plegen nadat zijn vrouw Trine hem heeft verlaten. Louise reist gelijk terug naar huis en gaat zoek naar Trine. Tussen haar spullen vindt ze een foto met daarop Pia, Trine en Susan, tijdens dezelfde schoolreis (bol.com)


De cover van dit boek trok mijn aandacht. De kevers en andere kriebelbeesten op de voorkant met de groene achtergrond steken af en laten hierdoor je oog op de cover vallen. Ook de quote van Karin Slaughter ”Sara Blaedel is een auteur om wie je niet heen kan” maakte dat ik benieuwd was naar het boek.

Dit is het 10de boek met hoofdinspecteur Louise Rick in de hoofdrol. Nooit eerder las ik een boek in deze serie of van deze auteur en ik wist dus niet wat ik kon verwachten.
Het boek wordt opgebouwd door twee werelden met elkaar te combineren. Het grotste deel wordt verteld vanuit het heden, over de zoektocht naar de vermiste Trine en de  het gevonden lichaam van Susan die al sinds 1995 verdwenen is. Ook lees je vanuit het perspectief van Susan zij neemt je mee terug in de tijd naar 1995. Daarnaast zijn er enkele schuingedrukte teksten waarin Blaedel je meeneemt naar de laatste uren van Susan, hierdoor ben je enorm benieuwd hoe en wat er nou precies met haar gebeurd is.

Blaedel zorgt ervoor met haar schrijfstijl dat de tieners van toen passen bij de tieners van nu, wegsluipen vanuit het logeeradres om ergens stiekem te gaan drinken en roken. Past nog prima bij deze tijd! Ook het verhaal wat zich afspeelt in de huidige tijd stipt wat belangrijke thema’s aan zoals; echtscheidingen, de invloed die een geestelijke ziekte met zich meebrengt en zelfmoord. Ook vond ik het fijn dat er niet onnodig werd afgeweken van het verhaal. Het is to the point en duidelijk, zonder al te veel bijzaken. Dat de schrijfstijl ook nog eens vlot wegleest maakt dit boek tot een ideale thriller zonder dat hier eerste de vorige boeken voor gelezen te moeten hebben.

Het enige minpuntje aan dit boek vind ik de moeilijke plaatnamen en vele personen die een rol spelen in dit verhaal. Hierdoor raakte ik soms afgeleid, want hoe spreek je bepaalde dingen uit. Al zullen ze dat vast ook van onze namen en plaatsnamen denken, wanneer een boek vertaald wordt.

Het meisje onder de boom laat je met bijzondere vaart lezen naar een prachtig einde, waar je de nodige kippenvel en koude rillingen van krijgt!

7.5
Het meisje onder de boom – Sara Blaedel
Uitgeverij: The House of Books

Bedankt uitgeverij The House of Books voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €4,99          Paperback €17,50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.