Recensie: Bonuskind – Saskia Noort

De vijftienjarige Lies wordt op een ochtend wakker met het gevoel dat haar moeder Jet iets is overkomen. Haar bed is niet beslapen en ze heeft haar mobiele telefoon thuis laten liggen. De vierentwintig uur die volgen ontvangt Lies geen enkel teken van leven. Haar vader en zijn nieuwe vriendin Laura schakelen de politie in, ze geloven dat het te maken heeft met haar mentale toestand: ze zou de scheiding nooit te boven zijn gekomen en heeft daarom besloten te verdwijnen. Of erger. Lies weet echter zeker dat ze dat nooit zou doen en gaat zelf op onderzoek uit. Met alle gevolgen van dien (bol.com)


Dit boek lag al weer een tijdje in die kast. Een collega las hem en zei dat het echt tijd werd dat ik Bonuskind zou oppakken. Dus zo gezegd zo gedaan, ik begon en verloor mijzelf in bonuskind.
De cover van dit boek is vrij eenvoudig en beslagen ruit met een smiley erop. Hoe eenvoudig ook, trekt het wel de aandacht van de lezer.

Het verhaal wordt vertelt door de 15-jarige Lies en via dagboek fragmenten kom je ook alles te weten over haar verdwenen moeder Jet. Hierdoor word het verhaal je vanuit verschillende facetten verteld. Echter vond ik sommige dingen wat ongeloofwaardig overkomen. Want zeg nou zelf een relatie aangaan met een man die totaal niet goed voor je is en je enorm kleineert, daar zou je toch gelijk een einde aan maken.
Het verhaal leest lekker weg, de hoofdstukken zijn niet te lang en het taalgebruik is simpel. Als lezer wilde ik toch weten hoe het met de moeder van Lies afloopt, wanneer ze gaat daten met een man die zichzelf God noemt.

Het einde zag je deels aankomen en toch was ik verrast. Ondanks dat  het verhaal wat overhaast aandeed en vele recensies die ik las niet heel positief waren heb ik toch genoten van dit boek.
Oke het was misschien niet haar beste thriller, maar zo slecht als Stromboli vond ik het zeker niet!

Wil je een simpele thriller voor tussendoor? Dan is bonuskind zeker aan te raden! Het verhaal leest lekker weg, waardoor je het boek binnen no-time uit hebt.

6.5
Bonuskind – Saskia Noort
Uitgeverij: The House of Books

Bedankt uitgeverij The House of Books voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €7,99            Paperback €21,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.