Recensie: Kleine verhalen over groot verlies – Patty Zoet

Mensen zeggen dat ik teveel in mijn verdriet blijf hangen, denk jij dat ook als jij mij ziet?’
‘Mijn geheugen is zo slecht, gaat dat ooit weer beter worden?’ 

Vragen waar ik, na het verlies van mijn dochter antwoord op wil hebben. Dit boek is een verslag van zeven persoonlijke gesprekken met ouders die, net als ik, een kindje hebben verloren. Voor andere ouders kan dit boek troostend zijn, herkenning oproepen en advies bieden (jolijn.nu)


Een tijd geleden ontving ik via mijn contact pagina een berichtje of ik haar boek  wilde lezen en het onderwerp bespreekbaar wilde maken op mijn blog. Het heeft een tijdje geduurd, maar hier is dan eindelijk mijn recensie!

In het boek komen zeven stellen aan bod die hun kindjes zijn verloren..Uitgebreid vertellen ze hun verhaal, hoe ze omgaan met het verdriet en het verlies van hun kindje, ze hun leven weer proberen op te pakken en hoe het voelt als er opnieuw een kindje op komst is.

Niet alleen de stellen in dit boek, maar ook schrijfster Patty maakte dit intense verlies mee. Haar dochter Jolijn werd met 20 weken veel te vroeg geboren en overleed.
Patty zoekt ze stellen op en maakt bespreekbaar, wat voor sommige intimi van de stellen zoals goede vrienden, niet snappen of niet bespreekbaar durven maken.

Naast dit boek heeft Patty ook een prachtige website jolijn.nu die extra informatie geeft over het boek.En waar dit boek ook te bestellen is.

Kleine verhalen over groot verlies – Patty Zoet
Bedankt Patty voor het sturen van jouw boek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.