Recensie: Dromen van Italië – Nicky Pellegrino

Een huis kopen in Italië voor 1 euro: Gino en Edward, Mimi, en Elise durven het aan. Maar lukt het ze om hun Italiaanse droom waar te maken?
“Dit is je kans om je eigen huis in Zuid-Italië te kopen voor minder geld dan je voor een kop koffie betaalt. Het pittoreske bergstadje Montenello verkoopt enkele historische huizen voor slechts ÉÉN EURO per stuk. De enige voorwaarde is dat de kopers hun nieuwe huis binnen drie jaar renoveren en bereid zijn een belangrijke rol te spelen in deze kleine en vriendelijke gemeenschap( bol.com)”


Dit is niet het eerste boek dat ik lees van schrijfster Nicky Pellegrino, eerder las ik al Een zomer in Venetië en Terug naar villa Rosa met veel plezier. En ook deze keer sloot ik het boek met een glimlach op mijn gezicht. Alleen al bij het zien van de cover van dit boek verlang ik terug naar de zomer.

Nicky Pellegrino neemt je mee naar een klein Italiaans dorpje, waar de huizen voor slechts €1,- te koop zijn. Dat de huizen een flinke opknapper nodig hebben, maakt de nieuwe eigenaren niets uit. Zij zijn uit op een groot avontuur! Het concept van dit boek lijkt veel op de tv-programma’s van de laatste tijd, zoals Het Italiaanse dorp  Ollolai.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende perspectieven. Zo komen de nieuwe bewoners, Mimi, Edward, Gino en Elise aanbod, maar leer je het dorp ook kennen door de ogen van de burgemeester Salvio.
Het verhaal is vlot geschreven, waarbij de nodige humor wordt gebruikt. Hierdoor vlieg je door het verhaal heen. Je leert de personages tijdens het lezen van dit boek steeds beter kennen en wordt als het ware vrienden van ze. Daarom is het ook zo jammer dat ik het boek zo snel uit had!

Dromen van Italië is een boek waarbij je als lezer even weg droomt naar het mooie en zonnige Italië, een ideaal boek voor de gure wintermaanden!

7.5
Dromen van Italië – Nicky Pellegrino
Uitgeverij: De Fontein

E-book €12,99         Paperback €20,-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.