Recensie: Licht in de tunnel – Marc de Hond

Toen Marc de Hond eind 2018 hoorde dat hij ziek was, besefte hij dat er een grote kans was dat hij zijn kinderen niet groot zou zien worden. Hij besloot een dagboek te gaan bijhouden. Het werd een periode van veel slecht nieuws en donkere momenten. Maar hij en zijn gezin traden ook de moeilijke momenten met optimisme en humor tegemoet. De lampjes in de tunnel waren het bijzondere huwelijksaanzoek in Carré tijdens de eerste chemo, het afscheidsfeest voor zijn blaas die verwijderd moest worden, de pretparkbezoeken met de kinderen op goede dagen en het huwelijksfeest toen Marc en zijn vrouw Remona al wisten dat hij niet meer beter zou worden, maar dat geheim hielden voor hun gasten (bol.com)


Dit boek verdiend niets anders dan een ontzettende positieve recensie. Ik kwam dit boek tegen op Instagram waarbij iemand hem las tijdens de eerste lock down. Geinteresseert als ik was reserveerde ik het boek bij de bibliotheek en moest hier enige tijd op wachten. Eenmaal opgehaald nestelde ik mij op de bank en las het boek in één adem uit.

Marc de Hond, zo positief als hij is, neemt je mee in zijn ziekteproces. Hierin vertelt hij openhartig hoe hij en zijn vrouw Remona omgaan met de naderende dood. Marc schrijft open en eerlijk over zijn gevoelens en draait  er vooral geen doekjes om.
Hij neemt je dan ook mee in zijn diepste en donkerste momenten. Ondanks dat hij het soms somber inziet omdat hij bijvoorbeeld zijn kinderen niet meer kan ziet opgroeien, weet Marc positief  te blijven en vooral de mooie kanten van het leven te benadrukken. Bijvoorbeeld wanneer ze het ziekenhuis uit sneaken voor het kinderfeestje van zijn dochtertje of het huwelijksaanzoek in het theater. Maar ook laat Marc zien dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is en neemt hij je ook mee in zijn ongemakken zoals wanneer hij zich door zijn vrouw moet laten helpen met verschonen van zijn broek. Echter weet hij aan deze momenten altijd weer een vrolijke noot toe te voegen, zodat het boek niet zwaar op de hand is.

Licht in de tunnel is een intiem, mooi en kwetsbaar boek wat je laat lachen en huilen tegelijkertijd. Een ontzettend inspirerend verhaal wat je in één adem uit wil lezen!

10.0
Licht in de tunnel – Marc de Hond
Uitgeverij: Lev. boeken

E-book €7,99           Paperback €20,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.