Recensie: Bestemming geluk – Aline van Wijnen

Melanie Evers is bijna letterlijk geboren met een zilveren lepel in haar mond: haar vader had een juwelierszaak. Inmiddels heeft ze de zaak van hem overgenomen, leidt ze een leventje vol sterrenrestaurants en vakanties op Ibiza en staat ze op het punt om te trouwen met de knappe en succesvolle Duke. Maar wanneer ze aan de arm van haar vader naar het altaar schrijdt, beseft Melanie dat ze niet gelukkig is. Onder de verbijsterde blikken van de bruiloftsgasten draait ze zich halverwege om en gaat ervandoor.
Op zoek naar geluk heeft Alex ooit bepaalde keuzes gemaakt waar hij liever niet aan terugdenkt. Jaren later heeft hij alles in zijn leven op orde, alleen dat geluk lijkt nog steeds niet voor hem te zijn weggelegd.
Alex en Melanie zijn in twee verschillende werelden opgegroeid, maar wanneer ze elkaar leren kennen, springt de vonk over. Is de liefde het enige wat ontbrak om gelukkig te zijn? En is hun liefde sterk genoeg om te leren leven met de fouten die ze in het verleden hebben gemaakt? (bol.com)


Dit boek werd aangeprezen als feelgooddebuut van het jaar en ik kan alleen maar beamen dat dit boek een feestje was om te lezen! De cover van het boek doet je verlangen naar de warme lente en zomer van afgelopen jaar.

Het verhaal is vlot en met een vrolijke pen geschreven, dit maakt dat je snel door de hoofdstukken heen vliegt. Het boek gaat over geluk en het vinden van je eigen geluk. Iets wat denk ik in deze tijd, met de corona crisis, erg van toepassing is. We moeten er allemaal het beste van maken.  Niet alleen de hoofdpersonen Melanie en Alex zijn goed uitgewerkt, ook de bij personen zoals de beste vriendin van Melanie en haar dochter maken het verhaal tot een heerlijke feelgood roman.

Alle aspecten van een feelgoodroman komen mijn inziens aan bod in dit boek. Liefde, gebroken harten en het vinden van oude en nieuwe vrienden komen aan bod, alles bedolven onder een grote dosis humor.  Niet alleen zorgt het boek voor een glimlach, ook zet het je flink aan het nadenken. Waar word je zelf gelukkig van? Is rijkdom veel geld verdienen of zit rijkdom in andere dingen zoals goede vriendschappen en een fijne familie?

Bestemming geluk is een heerlijke feelgood roman die er voor zorgt dat je met een grote glimlach het boek dicht slaat! Ik ben dan ook erg benieuwd naar een volgend boek van deze schrijfster.

7.5
Bestemming geluk –  Aline van Wijnen
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €8,99           Paperback €12,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.