Recensie: De anderen – C.J. Tudor

Als hij naar huis rijdt, ziet Gabe opeens het gezichtje van een meisje achter het raam van een andere auto. Haar lippen vormen één woord: “Papa.’ Het is zijn vijfjarige dochter Izzy. Daarna ziet hij haar nooit meer.
Drie jaar later rijdt Gabe elke dag op en neer op diezelfde weg, op zoek naar de auto die zijn dochter wegvoerde. Hij weigert de hoop op te geven, zelfs al geloven de meeste mensen in zijn omgeving niet meer dat Izzy nog leeft.
Fran en haar dochter Alice bevinden zich ook op die snelweg. Zij zijn niet op zoek, ze zijn op de vlucht. Ze proberen de mensen die hen pijn willen doen telkens één stap voor te blijven. Want Fran kent de waarheid. Zij weet wat er gebeurd is met Gabes dochter. Zij weet wie er verantwoordelijk is. En ze weet wat ze zullen doen als ze haar en Alice zullen vinden… (bol.com)


Eerder las ik van dezelfde auteur het briljante boek De krijtman, hierna was ik zo benieuwd naar haar volgende boek dat ik het reserveerde bij de plaatselijke bibliotheek. De cover van dit boek laat het gezicht van een jong meisje zien in zwart wit, hierdoor springt het gezichtje direct in het oog. Je vraagt je af wie dit meisje is en wat haar verhaal is…

In het boek begonnen kon ik het maar moeilijk wegleggen. C.J. Tudor heeft weer een goede thriller weten te schrijven. Het verhaal heeft een vlotte schrijfstijl, waardoor je als lezer geboeid blijft lezen. De personen zijn goed uitgewerkt en zijn allemaal naar één ding op zoek het geluk opnieuw vinden. Door de complexe hoofdpersonen en de verschillende verhaallijnen die ze vertellen is het boek geen moment saai. De verhaallijnen lopen mooi in elkaar over en komen op het eind tot een daverend einde, iets wat ik totaal niet had zien aankomen!

Tijdens het lezen had ik af en toe het kippenvel op mijn armen staan. Met name wanneer Tudor beschrijft van het meisje in de spiegel en de kiezelsteentjes… Bovennatuurlijk goed.

De anderen is een prachtige, vlot geschreven thriller waarbij de complexe persoonlijkheden in het boek zorgen voor een daverend eind! Je wordt meegezogen tijdens het lezen van dit verhaal en wil maar één ding, het boek zo snel mogelijk uitlezen.

9.5
De anderen – C.J. Tudor
Uitgeverij: A.W. Bruna

E-book €11,99              Paperback €20,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.