Recensie: Hemelse modder- Gaby Rasters

Voorbeeld van afbeelding

De zussen Iselle en Dagmar zijn altijd close geweest. Dat ze op jonge leeftijd hun ouders verloren en op elkaar aangewezen waren, heeft hun band versterkt. Maar door de jaren heen zijn de zussen wel erg veranderd. Waar Iselle een sportschool runt en het gemis van haar ouders wegstopt in veel sporten en gezond eten, vindt Dagmar juist troost in wijn en lekkers.
Toch is er één ongezonde voorliefde die de zussen bindt: de hemelse modder die hun vader vroeger maakte. Helaas was het recept strikt geheim en hebben de zussen de vertrouwde smaak nooit helemaal kunnen nabootsen – zelfs al proberen ze het elke Kerstmis. Als hun contrasterende levensstijlen op een dag hard botsen, dreigt voor het eerst hun gezamenlijke kerst in het water te vallen. Maar in het jaar dat volgt kan veel gebeuren. Brengt het recept van hun vaders hemelse modder hen weer bij elkaar voor het jaar uit is? En wie zit er tegen die tijd nog meer aan tafel?(bol.com)


Via uitgeverij Boekerij kreeg ik een digitaal exemplaar van Hemelse modder opgestuurd nog voor hij in de schappen lag. Dit is het eerste boek wat ik van schrijfster Gaby Rasters lees en haar vorige boek Hou me vast zoals ik was wil ik na het lezen van Hemelse modder dan ook snel lezen!

De cover van Hemelse modder heeft een heerlijke Kerstige sfeer, met de zuurstokjes op de voorkant. Het verhaal speelt zich dan ook af rondom de Kerstdagen en de cover past hierdoor perfect bij het verhaal!
De schrijfstijl van Rasters is vlot en luchtig en heeft op zijn tijd een vleugje humor, ondanks dat het boek een aantal heftige onderwerpen heeft zoals het verlies van ouders op jonge leeftijd,  problemen rondom co-ouderschap en verbroken relaties.

Het verhaal wordt voornamelijk verteld uit het perspectief van Iselle, jong en sportief als ze is, probeert ze iedereen tevreden te houden, maar aan me-time en een leuke vent ontbreekt het Iselle. Doordat het verhaal vanuit haar verteld wordt, kom je veel over Iselle en haar band met haar zus Dagmar te weten, ook haar gevoelens en gedachten heeft Rasters goed neergezet. Hierdoor is het gemakkelijk om je in te leven in haar situatie.
Tussen de hoofdstukken door lees je dagboekfragmenten van Dagmar aan haar overleden moeder. Ook haar situatie ga je hierdoor beter begrijpen. Daarnaast zorgen de berichtjes die de hoofdpersonen onderling naar elkaar sturen voor een leuke twist tijdens het lezen!

Hemelse modder is een prachtig verhaal dat je zeker niet in de koude kleren gaat zitten. En ach dat het eind misschien iets voorspelbaar is, mag de feeststemming niet drukken. Hemelse modder is een ideaal boek om te lezen tijdens de feestdagen!

8.5
Hemelse modder – Gaby Rasters
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een digitaal recensie-exemplaar!

E-book €9,99        Paperback €15,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.