Recensie: Zij die zwijgt – Samantha Stroombergen

Op een zeer koude nacht strompelt een jonge vrouw met een bloedende hoofdwond en zonder schoenen langs de Leidse grachten. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ze zich hult in hardnekkig stilzwijgen. Rechercheur Léon Coeur wordt erbij gehaald, maar als blijkt dat de -gewonde vrouw de verloofde is van een bekende politicus, moet hij de zaak overdragen aan een rivaal.
Ondertussen wordt het lichaam van de populaire YouTuber Ceyda Yilmaz in haar huis aangetroffen. Léon onderzoekt samen met zijn nichtje Hanna, studente criminologie, de plaats delict. Als ze daar een cryptisch bericht van de moordenaar vinden, komen ze erachter dat er misschien een verband is met de mishandelingszaak. Ceyda is waarschijnlijk niet het eerste dodelijke slachtoffer, en als Léon en Hanna niet opschieten ook niet het laatste…


Dit is mijn eerste kennismaking met de schrijfstijl van Samantha Stroombergen, haar vorige boek Witte kamer staat echter al wel langere tijd op mijn nog te lezen lijst en ga ik na het lezen van Zij die zwijgt ook zeker aanschaffen!
De cover van dit boek is prachtig. De verschillende blauwtinten passen goed bij elkaar en laten de cover mysterieus overkomen. Want van wie is dat lange haar en die arm in, wat lijkt water te zijn?

Ondanks dat ik dus het eerste boek niet gelezen heb, waar het duo Leon en Hanna in voorkomen, heb ik dit niet als een gemis ervaren. Je kan deze boeken prima apart van elkaar lezen. Door de fijne schrijfstijl en de soms onverwachte twisten in het verhaal, zorgt Steenbergen er voor dat gedurende het verhaal de spanningsboog steeds een klein beetje gespannen blijft. Hierdoor wil je als lezer maar één ding en dat is doorlezen. Dit lukt ook goed doordat de hoofdstukken van prima lengte zijn en de schrijfstijl simpel en toegankelijk. Doordat je tussen de perspectieven van Leon en Hanna wisselt zorgt dit er voor dat je de zaken vanuit verschillende punten ziet. Hierdoor kom je van beide hoofdpersonages meer te weten.

Doordat het boek zich in hartje Leiden afspeelt, zorgt dit er naar mijn idee voor, dat het voor sommige bekend terrein is, waardoor je jezelf beter kan identificeren met de personen en hun omgeving, dan wanneer dit zich in een ver land afspeelt.

Zij die zwijgt is een spannende thriller met een dader die ik totaal niet had verwacht tijdens het lezen van dit boek! Ik kijk dan ook erg uit naar een volgend avontuur van Leon en zijn nichtje Hanna.

8.5
Zij die zwijgt – Samantha Stroombergen
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €11,99       Paperback €20,-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.