Recensie: Plankenkoorts – Tamara Haagmans

Mara werkt bij het familiebedrijf van haar opa en oma: een winkel met tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. Op een dag komen er ineens tientallen mensen achter elkaar de winkel binnen. Ze halen alles overhoop en lijken op zoek te zijn naar iets, maar wat? Wat ligt er in het winkeltje van Mara’s opa en oma?
Dan komt er een knappe man de winkel binnenlopen… Hij heet Lucas, en Mara denkt dat hij ook de winkel komt slopen. Maar niets is minder waar. Wie is hij, en waarom is hij uit het niets zo geïnteresseerd in Mara? (bol.com)


Eerder las ik van Tamara Haagmans het boek De mooiste dag van je leven met veel plezier. Ook dit boek heb ik met veel plezier gelezen. De cover is vrolijk. Hij laat de benen van een jongen en een meisje zien tussen de gordijnen. Tijdens het lezen kom je erachter wie het zijn en waar ze precies tussen de gordijnen staan.

Door de vlotte en grappige schrijfstijl wordt de hoofdpersoon Mara goed neergezet. Je leert Mara kennen als een grappige, zorgzame, lieve, onzekere en soms ook iets onhandige jonge vrouw. Doordat ze soms wat onhandig is komt ze in de meest hilarische situaties terecht.
Het is niet alleen maar een lief en leuk verhaal, ook het thema het opzij zetten van je dromen om voor een kwetsbare oudere me alzheimer te zorgen, maakt dat het verhaal ook een serieuzere kant heeft.

Plankenkoorts is een heerlijke feelgood roman met de nodige humor, liefde en een serieuzere noot. Tussen de muziekstukken een de theater make-up leer je dat maar één ding belangrijk is en dat is je hart te volgen!

7.5
Plankenkoorts – Tamara Haagmans
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Bedankt uitgeverij L.S Amsterdam voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €9,99          Paperback €12,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.