Recensie: Exit expat – Patricia Snel

Elisa leidt een heerlijk leven op Curaçao. Zon, zee, strand, lieve vriendinnen, een carrièreman en haar fantastische zoon Sam. Maar dan slaat het noodlot toe. Haar man verlaat haar voor een ander en eist de volledige voogdij over hun zoon op. Gevangen op het eiland probeert Elisa haar leven weer op de rails te krijgen. Na een ernstig bootongeluk, waarbij het vriendje van Sam zwaargewond raakt, wordt Elisa verantwoordelijk gehouden, lijkt alle hoop verloren. Ze belandt in een strijd om drugs en geld. Elisa zal haar leven moeten riskeren om haar kind terug te krijgen en te ontsnappen aan de wurggreep van het criminele milieu. Het paradijs lijkt verder weg dan ooit. (bol.com)


Exit Expat lag al even op de stapel, maar tijdens een van de zonnige dagen sprak de zonnige, heldere cover mij aan. Eerder las ik van Patricia Snel de historische roman De violiste en de thriller Perfect Match die ik erg goed vond. Ik was dan ook benieuwd naar dit boek.

Het boek leest vlot en lekker weg. Snel weet goed de eilandse, zonnige sfeer over te brengen naar de lezer. Ondanks dat ik nog nooit op Curaçao. ben geweest, kon ik mijzelf al zien flaneren langs de boulevard of het strand.  Ook het expat leven laat ze duidelijk zien door en grote hoeveelheid drank, drugs  en veel en snel geld verdienen de revu te laten passeren.
Ondanks dat ik het boek geen echte thriller vind, er gebeuren wel wat spannende dingen maar ik zat niet op het puntje van mijn stoel spanning, vond ik ook dat sommige gebeurtenissen wat overdreven waren. Ondanks dat wil je toch doorlezen om te kijken hoe het afloopt met Elisa en haar zoon Sam.

Exit Expat is voor mij niet een typische thriller, desondanks leest het boek vlot en neemt het je mee naar het heerlijke rijke leven in het altijd zonnige Curaçao, waar je een aantal fijne uurtjes leesplezier aan beleeft.

6.5
Exit Expat – Patricia Snel
Uitgeverij: Ambo|Anthos

Bedankt uitgeverij Ambo|Anthos voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €9,99              Paperback €12,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.