Recensie: Je bent jong en je krijgt wat – Monique van Loon

Wat doe je als je op je achtentwintigste baarmoederhalskanker blijkt te hebben, terwijl je vol in het leven staat en juist flink carrière aan het maken bent? Het overkwam Monique van Loon. In Je bent jong en je krijgt wat beschrijft zij soms tussen neus en lippen door, soms expliciet, hoe het is om als jonge vrouw ziek te worden. Hopeloos verliefd te worden, terwijl sommige vriendschappen onverwacht niet tegen de situatie bestand blijken te zijn. Hoe de ene dokter je verdrietig en vol vragen achterlaat, terwijl de ander je steun en toeverlaat wordt. Hoe je je sexy kunt blijven voelen nadat je baarmoeder verwijderd is. (bol.com)


Dit boek stond al een tijd hoop op mijn lijstje, ik reserveerde het boek bij de plaatselijke bibliotheek en eenmaal daar kon ik niet wachten om er in te beginnen.
De cover van het boek is pakkend, monique staat zelf met haar buik met littekens op de cover. Lijkt mij super spannend om te moeten doen, maar geweldig dat ze dit aandurft. Je bent mooi zoals je bent, met of zonder littekens.

Een ontroerend, dapper verhaal over het krijgen van baarmoederhalskanker op jonge leeftijd. Het heeft mij mijn ogen geopend dat dit niet een ziekte is wat alleen voorkomt op latere leeftijd, maar ook 20+ plussers hier mee te maken kunnen krijgen.
Monique neemt je mee in haar traject van uitslag, tot doktersbezoek, naar operatie en een nieuwe liefde. Knap dat ze ook de meest intieme momenten zo out in the open durft neer te pennen.

Je bent jong en je krijgt wat is een rauw, ontroerend, stoer en heftig verhaal dat menig ogen opent. Je leest het boek binnen sneltreinvaart uit met een lach en een traan!

9.5
Je bent jong en je krijgt wat – Monique van Loon
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam

E-book €9,99           Paperback €20,99

Een gedachte over “Recensie: Je bent jong en je krijgt wat – Monique van Loon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.