Recensie: Geluk is met een K – Nadja Hupscher

Als Sander, de man van Nadja en vader van hun twee jonge zoons, wordt gediagnosticeerd met teelbalkanker moet hij een langdurige behandeling ondergaan. Het gezinsleven staat plots op zijn kop. Het is niet alleen een zware beproeving voor hem, maar ook voor de ‘achterblijvers’ Nadja, Rein en Benjamin die ieder op hun eigen manier met de ziekte om moeten leren gaan. De dagelijkse realiteit van het ziekenhuis en de onzekerheid over de toekomst gaan hand in hand met de vaak ontwapende naïviteit en roekeloosheid van de jongens, die maar ten dele beseffen wat er met hun vader aan de hand is. (bol.com)


Dit boek stond hoog op mijn verlanglijstje, toen ik het persbericht via uitgeverij Lebowski ontving kon ik niet anders dan reageren. Dit is het genre wat ik graag lees. Eenmaal het boek ontvangen moest ik er in beginnen en ik kan alleen maar zeggen dit is een boek dat iedereen gelezen moet hebben!

De cover van het boek is misschien simpel, maar na het lezen van het boek wel een pakkende cover. Hupscher haar drie mannen, haar leven, staat afgebeeld, wat zorgt voor dat de personages gaan leven.

Het verhaal wordt verteld vanuit de ik-vorm en laat duidelijk blijken hoe zij zich voelt en wat ze denkt wanneer haar man te horen krijgt dat hij teelbalkanker heeft. Daarnaast worden ook de dialogen tussen de twee jongens goed neergezet. De vragen waarmee ze zitten zijn realistisch en geven goed weer hoe zijn omgaan met de gedachten over ziekte en (misschien) de dood bij een van hun ouders. Het boek is zeker niet zwaar, Hupscher schrijft namelijk haar verhaal met de nodige droge humor, waardoor het verhaal luchtig blijft.  Niet alleen de humor, maar ook de eerlijkheid die ze durft te tonen in het delen van haar gevoelens en gedachten, maken dit boek een steun voor iedereen die een soortgelijke situatie meemaakt.

Een leuk detail is dat een van de jongens galgje speelt tussen de ellende door, deze tekeningen zijn afgebeeld.
Doordat het verhaal zo goed en pakkend geschreven is, moest ik het boek wel in één dag uitlezen!

Geluk is met een K is een realistisch en indrukwekkend boek over wat het met een gezin met jonge kinderen doet wanneer één van de ouders getroffen wordt door kanker. Prachtig verhaal, het moest dan ook in één avond uit!

9.0
Geluk is met een K – Nadja Hupscher
Uitgeverij: Lebowski

Bedankt uitgeverij Lebowski voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €9,99         Paperback €21,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.