Recensie: Onverwacht – Jenni Hendriks & Ted Caplan

Veronica Clarke heeft een perfect leven: ze is mooi, populair én slim. Als het eindexamenjaar voorbij is, gaat ze naar de universiteit van haar dromen. Maar die plannen komen op losse schroeven te staan wanneer haar vriendje gaatjes in het condoom prikt. Veronica leest op de school-wc’s de uitslag van een zwangerschapstest af: twee streepjes. Positief!
Na lang nadenken kiest Veronica voor een abortus. Maar de dichtstbijzijnde kliniek is 1600 km verderop en haar conservatieve ouders en vriendinnen mogen van niets weten. Noodgedwongen vraagt Veronica hulp aan haar voormalige beste vriendin Bailey, de schrik van de school (en ver daarbuiten). Wat er mis kan gaan op deze roadtrip vol empowerment? Ehm, alles…(bol.com)


Ik kwam dit boek op verschillende boekenblogs tegen en werd steeds benieuwder naar het verhaal. Ik reserveerde het boek in de plaatselijke bibliotheek en op de heetste dag van juni begon ik in het boek. In twee  dagen was ik door het verhaal heen en vond hem echt geweldig!
De cover van het boek is echt te gek! Alleen daarom al wilde ik dit boek lezen.

Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Veronica. Doordat je leest wat zij denkt en voelt, leef je makkelijk met haar mee in de moeilijke situatie waarin ze zich bevind. Je leert haar door het boek heen goed kennen en je wordt als het ware één van haar road trip buddys. Ook haar vriendin Bailey leer je steeds beter kennen. Ondanks dat de twee meiden totaal elkaars tegenpolen zijn, helpen ze elkaar door de moeilijke situatie en komen ze in de meest gekke situaties terecht.

De schrijfstijl is simpel , vlot en ondanks het misschien beladen onderwerp abortus, erg luchtig en vol humor.  De hoofdstukken hebben precies een fijne lengte, niet te lang, waardoor je als een trein door het boek heen vliegt. Een leuk detail elk hoofdstuk begint met het aantal kilometers dat de twee meiden samen hebben afgelegd.

Onverwacht is een heerlijke feelgood YA met de nodige humor die het boek luchtig houden ondanks het thema abortus. Ook staat het boek bol van belangrijke boodschappen zoals;  dat goede vriendschappen erg waardevol zijn en het maken van fouten en verkeerde keuzes horen bij het volwassen worden. Ik heb van elke bladzijde genoten!

8.5
Onverwacht – Jenni Hendriks & Ted Caplan
Uitgeverij: Gottmer

E-book €9,99              Paperback €17,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.