Recensie: Blond op Bonaire – Ellen de Vriend

Linda van Dam vertrekt met haar man Lex, dochter Luna (17) en haar vriendin Guusje voor een tropische vakantie naar Bonaire. Kort voor hun verblijf verdwijnen twee jonge vrouwen spoorloos, beiden blank en blond. Van de ene vrouw ontbreekt elk spoor, van de andere worden teenslippers en een fiets gevonden. Het gerucht dat ze zijn vermoord verspreidt zich als een lopend vuurtje over het eiland. De vakantie van de familie Van Dam verandert ingrijpend wanneer Guusje verdwijnt. Machteloos en met een enorm schuldgevoel tegenover Guusjes moeder, gaat Linda zelf op onderzoek uit. Lukt het haar de waarheid te achterhalen? (bol.com)


Er is weer een nieuwe thriller van Ellen de Vriend uit. Eerder las ik van deze schrijfster de boeken Vermist, Pain au chocolat en De erfgename met veel plezier. De flaptekst van  Blond op Bonaire beloofde wat spannende leesuurtjes en zo begon mijn zomerse dag.
De cover van dit boek is heerlijk zomers en past perfect bij het mooie weer wat we de laatste tijd gehad hebben. Je krijgt spontaan zin om een reisje te boeken naar een zonnig en ver vakantieoord.

Wanneer je het boek openslaat begint de Vriend met het noemen van namen van meisjes en vrouwen die op de verkeerde tijd op de verkeerde plek waren en zo vermist of om het leven kwamen. Heftig om te lezen, maar mooi om te zien dat de schrijfster aan deze vrouwen haar boek opdraagt.

Het verhaal wordt verteld door Reggie, een jonge jongen met een uitgebreid crimineel verleden die net weer op vrije voeten is en zijn leven probeert te verbeteren, en Linda, moeder van Luna die samen met haar man Lex en vriendinnetje Guusje genieten en een mooie vakantie op Bonaire. Het verhaal leest door de makkelijke en vlotte schrijfstijl lekker weg. Ondanks dat het boek misschien wat voorspelbaar is en wat wegzakt qua spanning in het midden van het verhaal, belooft het slot wel de nodige spanning en ben je verbaast over de twist die het verhaal neemt!

Blond op Bonaire was voor mij het ultieme vakantieboek.  Een beetje romantiek gecombineerd met de juiste dosis spanning, zorgde dit boek voor wat heerlijke leesuurtjes!

7.0
Blond op Bonaire – Ellen de Vriend
Uitgeverij: Karakter

Bedankt uitgeverij Karakter voor het sturen van een recensie-exemplaar. 

E-book €7,99              Paperback €15,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.