Recensie: Vox – Christina Dalcher

Je mag honderd woorden per dag spreken. Eén woord meer en je krijgt een stroomstoot van duizend volt. Welkom in het nieuwe Amerika.
Dr. Jean McClellan brengt haar tijd in stilte door. Ze heeft een teller om haar pols die elk woord bijhoudt dat ze spreekt. Ieder woord boven de honderd zorgt voor een krachtige stroomstoot. En dat is niet de enige maatregel die de nieuwe regering heeft opgelegd. Sinds er een extreem conservatieve partij aan de macht is gekomen, zijn miljoenen vrouwen hun baan kwijtgeraakt. Hun bankrekeningen zijn bevroren, hun paspoorten ingetrokken. Meisjes leren niet langer lezen en schrijven. Wie zich niet aan de regels houdt, wordt weggevoerd naar een heropvoedingskamp en komt nooit meer terug.
Dan staan er ineens twee mannen op de stoep. Voordat Jean het zwijgen werd opgelegd, was ze een begenadigd wetenschapper en nu is haar kennis hard nodig. De mannen doen Jean een aanbod dat ze niet kan weigeren: ze mag weer ongelimiteerd praten. Maar tegen welke prijs? (Bol.com)


Ik werd in de bibliotheek aangetrokken door de strakke cover van dit boek. Het zwart en rood springt in het oog en ook de quote, stilte kan oorverdovend zijn, op de voorkant maakte mij nieuwsgierig.

Het verhaal leest vlot weg en je wordt meegezogen in de spanning die er heerst in het nieuwe Amerika, wanneer er een extreem conservatieve partij aan de macht komt. Van deze groep mogen vrouwen slechts 100 woorden per dag zeggen. Hartstikke weinig dus! Zie dat maar eens vol te houden met 4 kinderen.

Door de korte hoofdstukken leest het boek vlot en was ik zo een eind op weg in het verhaal.  Het verhaal wordt verteld door de ogen van dr. Jean, hierdoor leer je haar gedachten en gevoelens goed kennen en kun je jezelf als lezer goed inleven in haar situatie.
Op een gegeven moment werkend naar het einde van het boek komen er meer personages in het verhaal naar voren, iets wat ik af en toe wat verwarrend vond. Want wie hoort bij wie en welke personages waren nou ook alweer goed of fout…
Het eind is daarnaast wat snel afgerond, terwijl het boek erg gedetailleerd begint. Jammer, ik was zo benieuwd geweest hoe het zou aflopen met de personages na een bepaalde tijd.

Het thema van het boek vond ik echter wel onwijs goed gekozen! De hele tijd bekroop mij het gevoel dat dit ook werkelijkheid kan worden in een verre toekomst… Je weet het immers maar nooit er hoeft maar één gek een idee te hebben!

VOX is een vlot geschreven, spannend thriller debuut met een thema waarvan je nekharen omhoog gaan staan!

7.0
VOX – Christina Dalcher
Uitgeverij: Boekerij

E-book €7,99                                   Paperback €19,99

Een gedachte over “Recensie: Vox – Christina Dalcher

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.