Recensie: De gorgels en de grote operatie – Jochem Myjer

Bobba voelt al dagen onrust. Het stormt en er is een grote golf Rilbibberbrutelaartjes op komst. De helft van de kinderen in de naburige stad is ziek geworden. Hij roept alle Buurgorgels naar buiten om ze te waarschuwen. Bobba en Belia verslaan bijna alle Brutelaartjes. Maar dan wordt Melle ziek… Bobba zet een grote operatie in gang van Doorsluisgorgels, Geneesgorgels en Waakgorgels. Want Gorgels doen alles om ervoor te zorgen dat hun Mensenkind weer beter wordt. Joebelabambam! (bol.com)


Eerder las ik van Jochem Myjer zijn eerste boek over de gorgels namelijk De gorgels. Een boek waar ik toen met veel plezier van genoten heb.

Ook deze keer was ik blij verrast. Wat een mooi en spannend prentenboek! De gorgels doen hun best om de rilbibberbrutelaartjes op afstand te houden van de kinderen om te zorgen dat ze niet ziek worden. Het taalgebruik is simpel, al brak ik af en toe mijn tong op de geweldige zelfverzonnen woorden van Jochem. Zoals rilbibberbrutelaartjes  en Joebelabambam.

Daarnaast heeft Rick de Haas prachtige illustraties voor dit boek gemaakt, waardoor het verhaal voor kinderen ook zichtbaar wordt!

De gorgels en de grote operatie is een prachtig prentenboek voor kinderen! Een prachtig prentenboek om aan iedereen met kinderen cadeau te geven.

7.0
De gorgels en de grote operatie –  Jochem Myjer
Uitgeverij: Leopold

Hardcover €16,50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.