Het gerucht – Lesley Kara

Joanna, een alleenstaande moeder, hoort op het schoolplein dat een beruchte moordenaar een nieuw leven leidt in haar kustdorpje. Sally McGowan was 10 jaar toen ze 48 jaar geleden kleine Robbie Harris doodstak – er zijn geen foto’s bekend van na haar vrijlating. Dus wie is die moordenaar die nu tussen hen schijnt te wonen, die het moorden misschien wel niet verleerd is? Ze zal leren hoe gevaarlijk één gerucht kan zijn en hoe ver ze moet gaan om degenen van wie ze houdt te beschermen. Joanna krijgt spijt dat ze ooit een woord heeft doorverteld (bol.com)


Het gerucht leek mij een spannend verhaal.. Want wat doe je als je hoort dat er een kindermoordenaar in het o zo rustige kustdorpje woont. De cover van het boek is duister. Je ziet drie schaduwen op de voorkant. Mijn gedachte waren gelijk, wie van de drie is de moordenaar van het jonge jongetje?

De schrijfstijl van Kara is vlot, mede doordat er een constante spanning heerst, waardoor je niet anders kan dan doorlezen. Je bent onwijs nieuwsgierig wie die Sally McGowan is, wie van de bewoners die je leert kennen uit het dorpje past bij het beeld van de kindermoordenaar… Het eind heeft een onverwachte wending waardoor het einde een spannende cliffhanger wordt en je verbijsterd achterlaat wanneer je de laatste bladzijdes omslaat.

Niet alleen spanning en paniek overheersen in dit boek ook weet Kara er een stukje liefde in te stoppen als Joanna

Het gerucht was een fijn en spannend boek. Een boek dat mij de nodigde uurtjes nachtrust gekost heeft om het boek zo snel mogelijk uit te lezen!

8.5
Het gerucht – Lesley Kara
Uitgeverij: The House of Books

Bedankt uitgeverij The House of Books voor het sturen van dit recensie-exemplaar!

E-book €9,99              Paperback €21,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.