Recensie: Hoogtij – Jackie van Laren

Yvonne, het zusje van Tjeerd, is op zestienjarige leeftijd van het eiland af gestuurd naar haar strenge tante in Leeuwarden, omdat ze als bloedmooie, arrogante puber volkomen onhandelbaar werd. Jaren later heeft ze haar lange blonde haar afgeknipt en haar naam terug veranderd naar Nynke, haar eerste naam. Ze wil actrice worden, maar voordat ze kan beginnen aan haar opleiding wil ze haar jeugdzonden achter zich laten. Daarom keert ze, vroeg in de zomer, stilletjes terug naar het eiland om het goed te maken met iedereen die ze in het verleden heeft gekwetst.
In de huisjes bij strandtent Grote Vis logeert Daan (van het bekende duo Daan en Nout), die incognito op het terras van de Vis optreedt. Als Nynke en Daan elkaar ontmoeten is er een klik, maar ze twijfelen aan elkaars motieven: hij is bekend, zij wil actrice worden; zij is mooi, hij is een versierder. Tot een flinke storm voor veel schade zorgt. Het hele eiland is in rep en roer, Daan en Nynke steken de handen uit de mouwen, en dan leren ze elkaar pas echt goed kennen (bol.com)


Yes, daar was ie dan het vijfde deel van de eilandliefde serie van Jackie van Laren. Van de vorige vier boeken heb ik onwijs genoten en het kon dan ook niet anders dan dat deel vijf weer zorgde voor een lach op mijn gezicht.
De cover past weer helemaal bij de andere vier delen. Het strand met de zee afgebeeld waarbij er een meisje blij in de lucht springt. Een boek met een cover waar je blij van wordt en die goed past bij het mooie weer van de laatste tijd.

De schrijfstijl van Jackie van Laren is heerlijk, gemakkelijk en luchtig. Ook door de humor die van Laren gebruikt in haar boeken zorgt ervoor dat ik het boek in één dagje uit had.
De personages uit de vorige boeken komen ook in dit boek weer aan bod. Leuk om te zien en te lezen dat sommige relaties, ruzies en perikelen weer in dit boek samenkomen. De personages sluit je als lezer in je hart en gaat met ze meeleven. Dit komt naar mijn idee vooral omdat het  mensen zijn zoals jij en ik, geen opsmuk en nepheid. Je kunt jezelf als lezer met de personages identificeren. Daarnaast was ik blij verrast dat de intermezzo’s tussen de personen weer terugkwamen.
Hopelijk komt er nog een zesde deel van de zeer geliefde eilandliefde serie.

Hoogtij was weer een heerlijke feelgood roman die je in een zucht uitleest!

9.0
Hoogtij – Jackie van Laren
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €9,99                Paperback €12,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.