Recensie: Het vijfde meisje – J.D Barker

Het is vier maanden geleden dat detective Sam Porter het leven van Emory redde, maar daarbij Anson Bishop liet ontsnappen. De media en het politiekorps zijn ervan overtuigd dat hij zich door de moordenaar heeft laten bespelen. Porter wordt van de zaak gehaald en mag zich er ook privé niet meer mee bezighouden. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.
Als het lichaam van de tiener Ella Reynolds wordt aangetroffen in een bevroren meer, denkt de politie direct aan Bishop. Is dit zijn volgende slachtoffer? Terwijl zij zich op de nieuwe vondst storten, volgt Porter een aanwijzing uit Bishops verleden. Hoe meer geheimen zich ontvouwen, des te meer realiseert Porter zich dat er maar één ding nog angstaanjagender is dan een seriemoordenaar: de moeder van een seriemoordenaar. (Bol.com)


Wat was ik blij toen ik het boek voor weinig op de kop tikte. Deel een Horen, zien, zwijgen heb ik met onwijs veel plezier gelezen en ook het tweede deel las als een trein.
De cover van dit boek vind ik mooier en meer passen bij het verhaal dan bij deel één. Aangezien het nu gaat om een meisje dat is gevonden onder het ijs, geeft de cover hier een realistisch beeld van.

De verhaallijn gaat verder waar deel één gebleven is, een aanrader dus om deel één eerst te lezen alvorens in het tweede deel te beginnen. Het verhaal wordt verteld door verschillende personen, zo lees je de verhaallijn van detective Sam Porter, Clair Norton  en onder andere die van de man met de zwarte muts. Door dat elk van de personen steeds wat meer toevoegt aan het verhaal, vallen steeds meer puzzelstukjes op zijn plek.

Het enige minpuntje aan dit boek vond ik dat het verhaal langzamer op gang komt en wat minder gruwelijke details bevat als deel één. Echter eenmaal halverwege het boek wil je niets liever dan het in een keer uitlezen!

Het vijfde meisje is het tweede deel in de serie rondom detective Sam Porter, waarbij je ondanks de enorme dikke pil van ruim 500 bladzijdes met veel plezier griezelt en mee puzzelt en naar de dader. Ik kan dan ook niet wachten tot deel drie in april uitkomt

9.0
Het vijfde meisje – J.D. Barker
Uitgeverij: Boekerij

E-book €10,99                     Paperback €15,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.