Recensie: De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.
Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.

Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen? (bol.com)


De cover van de nieuwste Astrid Harrewijn is avontuurlijk en maakt mij benieuwd over het grote avontuur van Suze en haar stroopwafelwinkel in de grote spannende Big Apple.
De schrijfstijl is zoals we gewend zijn van Astrid luchtig, gemakkelijk en vlot waardoor je als lezer  door de bladzijdes vliegt.

Ondanks de luchtige, vrolijke schrijfstijl heeft het boek ook een aantal zware thema’s zoals (alleenstaand) moederschap en rouw na het overlijden van een dierbare. De thema’s mogen dan wat zwaar zijn, door de luchtigheid en grapjes die gemaakt worden blijft het verhaal vrolijk en ligt het totaal niet zwaar op de hand.

De omgeving is goed uitgewerkt, waardoor je bijna letterlijk in de winkel van Suze staat en de dutch goodies bijna kan ruiken. De verschillende straatbewoners komen allemaal aan bod, met elk hun goede en slechte karakters. Samen proberen ze Suze een warm welkom te heten in New York. Mooi om te lezen hoe iedereen meeleeft en haar winkeltje tot een succes probeert te maken.

De stroopwafelshop is een heerlijke, luchtige feelgood roman over een jonge vrouw die haar leven compleet op zijn kop zet om in het onbekende New York een winkeltje te beginnen. Je wordt enorm gelukkig tijdens het lezen van al die lekkere dutch goodies. Een verhaal dat je leest met een grote glimlach en misschien een klein traantje.

9.0
De stroopwafelshop – Astrid Harrewijn
Uitgeverij: Boekerij

E-book €10,99               Paperback €15,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.