Recensie: Eefje en de dieren – Matt Haig

De elfjarige Eefje heeft een talent. Een SUPERTALENT.
Met haar talent kan ze namelijk de gedachten van een olifant HOREN en vrienden worden met een hond en een mus. Het enige probleem is dat haar talent gevaarlijk is. ONTZETTEND gevaarlijk. Dat zegt haar vader in ieder geval.
Dus wanneer ze het schoolkonijn Kahlo na een hulpkreet redt uit haar veel te kleine hok, hoopt ze maar dat niemand achter haar geheim komt. Maar nadat ze oog in oog is komen te staan met een leeuw, dreigt alles gruwelijk mis te gaan. Haar vader – en elk dier in de stad – is nu in gevaar. Eefje is vastbesloten iedereen te redden. En erachter te komen hoe haar verleden eruitziet. Om dat te kunnen doen moet ze de strijd aangaan met een mysterieuze man die een talent heeft dat krachtiger is dan welk ander talent dan ook.
De tijd begint te dringen en Eefje zal hulp moeten vragen aan de dieren en zal eindelijk écht ZICHZELF moeten zijn… (bol.com)


Eefje en de dieren is een geweldig kinderboek met een duidelijke boodschap. Deze boodschap luidt ben jezelf, blijf jezelf en durf te jezelf te zijn zoals je bent!

Het verhaal bestaat uit korte hoofdstukjes, het taalgebruik is simpel en past goed bij de leeftijd van de lezer 8+. Niet alleen zijn de hoofdstukken prima van lengte en het taalgebruik simpel, ook heeft de illustrator veel tijd en moeite in de tekeningen gestopt, want deze zijn werkelijk prachtig en zorgen voor een extra dimensie aan het verhaal.
Ik heb dit boek dan ook met een grote glimlach gelezen 🙂

Eefje en de dieren is een boek waarvan elke dierenliefhebber gaat smullen. Een ijzersterk kinderboek met geweldige illustraties die het boek naar een hoger niveau tillen!

8.5
Eefje en de dieren – Matt Haig
Uitgeverij: Moon

Bedankt uitgeverij Moon  voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €8,99             Hardcover €16,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.