Recensie: Hallo liefde! – Petra Vollinga

Zes totaal verschillende mensen: een bedroefde weduwnaar die na het verlies van zijn vrouw moeite heeft om opnieuw zijn draai te vinden; een gay casting director met een ingedutte relatie; een overbelaste werkende moeder van een tweeling die na een vechtscheiding nooit meer aan de man wil; een mooi pubermeisje met grootse dromen die héél anders zijn dan haar dagelijkse schoolleven; een ogenschijnlijk hippe geneeskundestudent die in zijn hart verlangt naar eenvoud; en een jonge kassière in een buurtsupertje die het leven het overzichtelijkst vindt met alleen haar kat als huisgenoot, want die heeft tenminste geen verborgen agenda. Ze wonen allemaal in het centrum van Amsterdam, maar lijken aanvankelijk niets met elkaar te maken te hebben. Tot hun levens op onvermoede manieren met elkaar vervlochten blijken te zijn, en de liefde om de hoek komt kijken (bol.com)


Hallo liefde heeft een tijdje op de plank gelegen voordat ik hem ben gaan lezen, waar het aan lag ik heb geen idee. Waarschijnlijk had ik de afgelopen weken meer zin in een spannende thriller dan in een romantisch feelgood verhaal.

Echter in het boek begonnen kon ik niet stoppen met lezen. Wat een heerlijk boek was Hallo Liefde! Het verhaal wordt afwisselend verteld door de zes hoofdpersonen. Door de afwisseling leer je iedereen goed kennen, al duurde het bij mij even voor ik precies wist wie wie was. Later in het verhaal komen de verschillende karakters bij elkaar of blijken verwant aan elkaar te zijn, erg knap gedaan!

Door de gekke of juist herkenbare situaties die de personen meemaken en de problemen waar ze mee dealen zoals verliefdheid, rouw en afwijzing worden de hoofdpersonen tastbaar en kun je ze koppelen aan personen ( familie / vrienden) die je kent uit je eigen leven.

De korte hoofdstukken maken dat je door het boek heen vliegt en je het maar moeilijk naast je neer kunt leggen, je wil doorlezen om alle puzzelstukjes op de juiste plek te krijgen en te weten te komen hoe het afloopt met de karakters.
Niet alleen was het boek feelgood, ook de cover heeft deze kleurrijke feelgood uitstraling met de gekleurde kopjes en bloemetjes.

Hallo liefde is een heerlijke feelgood roman, waar je eenmaal in begonnen niet meer kan stoppen met lezen. Een echte aanrader!

8.0
Hallo liefde – Petra Vollinga
Uitgeverij: Boekerij

Bedankt uitgeverij Boekerij voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €11,99                  Paperback €15,-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.