Recensie: Mijn jaren bij de politie – Ellie Lust

In Mijn jaren bij de politie vertelt Ellie Lust, Nederlands populairste ex-politievrouw, openhartig en eerlijk over de ruim dertig jaar dat ze bij de politie in Amsterdam werkte. In die jaren deed Ellie Lust ervaring op met bijna alle facetten van het politievak. Als motoragent reed ze rondjes over de Amsterdamse ring, als wijkagent zag ze van dichtbij de ellende in Amsterdam-West, als oprichter van Roze in Blauw verzette ze zich tegen het antihomogeweld en als woordvoerder van de politie was ze betrokken bij de meest spraakmakende zaken van Nederland.

Mijn jaren bij de politie gaat niet alleen over al die gebeurtenissen en hoe zij en haar collega’s daarmee omgingen, maar ook over haar ontwikkeling als mens en als agent door de jaren heen. Ellie Lust vertelt haar verhalen zoals we van haar gewend zijn: duidelijk, no-nonsense en met humor. Als het over de Nederlandse politie gaat hebben de meeste mensen hun mening al klaar, maar in dit boek horen we de verhalen van binnenuit, gaan gesloten deuren open en zijn politieagenten niet alleen uniformen, maar vooral mensen (bol.com)


Ik werd nieuwsgierig van dit boek toen Ellie Lust in De Wereld Draait Door erover kwam vertellen. Ze vertelde het verhaal van Donaltje, het jonge jochie dat tijdens het spelen van een spelletje met zijn vriendjes onder de trein belande. Ik was er door gegrepen en wilde het boek graag lezen.

In het boek lees je hoe Ellie haar weg verovert binnen de politie. De verhalen zijn ontroerend, vermakelijk en op sommige momenten lachwekkend. Je hoort Ellie de verhalen ook aan je voorlezen als het ware. Ellie probeert het verhaal beeldend te vertellen, zo lijkt het net alsof je bij haar op de motor zit of onderweg bent om een moeder te vertellen dat haar zoontje niet meer leeft.
Het verhaal is voor iedereen leesbaar, er worden geen moeilijke woorden of afkortingen gebruikt die niet in het verhaal worden uitgelegd. Fijne schrijfstijl en afwisseling in de verhalen maken dat je het boek in één ruk uit wil lezen.

In mijn jaren bij de politie geeft Ellie je een kijkje in de wereld van het politieleven. Het verhaal leest als een spannend boek, maar je weet dat alles wat er verteld wordt waargebeurd is. De verhalen dringen bij de lezer binnen en laten je niet meer los. Knap gedaan!

8.5
Mijn jaren bij de politie – Ellie Lust
Uitgeverij: Ambo|Anthos

E-book €12,99                Paperback €20,-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.