Recensie: Net als in de film – Rachel Winters

Evie Summers dreigt haar baan kwijt te raken tenzij ze de notoir lastige scenarioschrijver Ezra Chester overhaalt om het script voor een Hollywood-romcom te maken. Het probleem? Hij weigert.
Ze moet hem bewijzen dat je verliefd kunt worden zoals in een film. Anders geen script.
Evie heeft geen keus. Bovendien worden mensen iedere dag verliefd. Het zou toch kunnen? Ze zet het ene na het andere romcom-scenario in scène op zoek naar de Ware.
Kan het leven ooit zo zijn als in een film?(bol.com)


Dit boek viel direct op toen ik het in de najaarscatalogus van uitgeverij L.S Amsterdam zag staan. Ik was dan ook blij verrast toen het boek op de mat viel. De cover van het boek is vrolijk en aantrekkelijk. Het spreekt aan en ik zou het dan ook gelijk oppakken in de winkel om het beter te bekijken. De ultieme liefdesscène wordt afgebeeld op de cover van het boek, want zeg nou zelf wie droomt er niet van om in de nacht gekust te worden door een hottie op de brug waarnaar het vuurwerk ontvlamt.

Het verhaal is geweldig. Ik heb hier onwijs van genoten en was dan ook een beetje teleurgesteld toen ik het boek uit had. De hoofdstukken worden ingeleid door een klein stukje filmscript waarin je de  beginnen van de meet-cutes leest. Leuk gedaan!
De personages zijn goed uitgewerkt, niet alleen Evie, maar ook haar vriendengroep en passanten hebben een duidelijke rol gekregen. Doordat Winters beeldend schrijft krijg je een goede indruk van de omgeving en de relaties tussen de personen. Het lijkt alsof je een vlieg in de hoek van de kamer bent en mee geniet met alle avonturen van Evie.

Die meet-cutes zijn echt hilarische. Evie gaat verschillende beroemde scenes naspelen om te kijken of ze zo de liefde van haar leven tegen komt en de schrijver van het filmscript kan helpen zijn deadline te halen.

Net als in de film is een hilarisch, vlot geschreven boek met de nodige romantiek. Ik vind dit tot nu toe het beste boek dat ik gelezen heb in 2020!

9.0
Net als in de film – Rachel Winters
Uitgeverij: L.S Amsterdam

Bedankt uitgeverij L.S. Amsterdam voor het opsturen van een recensie-exemplaar!

E-book €9,99                     Paperback €17,50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.