Recensie: Volg me – Joyce Spijker

Claire Kant is een hardwerkende influencer en bouwde dankzij manager Thomas in korte tijd een droomcarrière op. Op beeld lijkt haar leven een sprookje, maar achter de schermen gaat een schrijnende werkelijkheid schuil en legt haar verslechterende gezondheid een bom onder haar succes. Thomas de Bruijne ontwikkelde dankzij paradepaardje Claire en de dubieuze financiële hulp van zakenpartner Reinier zijn talent agency tot het meest gewilde influencersbureau van Nederland. Maar nu Claires gezondheid opspeelt, moet hij verder gaan dan ooit om de droom te blijven verkopen.
Joelle Lammerstee is een documentairemaker en stelt de waarheid boven alles. Ze keurt de bewerkte wereld van influencers geen blik waardig tot haar baan op het spel staat en een docu over Claire haar kan redden. En niet alleen dat. In haar zoektocht naar de waarheid heeft ze een verborgen agenda. Hoe goed kennen we onze naasten? Wat is de echte waarheid in de wereld van influencers en filters?(bol.com)


Ik keek al een tijdje uit naar dit boek. Via de Instagram  pagina van Joyce Spijker werden de lezers meegenomen in het schrijfproces. Er werden vragen gesteld waarvan de antwoorden verwerkt zijn in het boek. Leuk en het maakt je als lezer nieuwsgierig.
De cover van het boek is zoals een perfecte foto eruit zou moeten zien. Een vrouw die prachtig is opgemaakt en poseert voor de foto. Het bijschrift maakt je nieuwsgierig naar wat wat er bedoeld wordt met de waarheid die niet bestaat… ik leende het boek bij de plaatselijke bibliotheek en begon direct met lezen!

In het verhaal worden de drie hoofdpersonen Clare, Thomas en Joelle met elkaar afgewisseld zo kom je van alle drie veel te weten over hoe ze denken en wat ze voelen. Inleven in de personages en hun sores wordt hierdoor gemakkelijk. Dit heeft Spijker goed gedaan. Niet alleen de verschillende hoofdpersonen wisselen met elkaar af ook worden er zo nu en dan tussen de korte hoofdstukken door DM’s (direct messages) gedeeld, deze komen van een persoon waarvan ik pas op het laatste moment doorkreeg van wie ze eigenlijk afkomstig waren.

Het thema influencen en de verschrikkelijke harde wereld achter deze mooie sociale media plaatjes wordt reëel en goed neergezet. Ook het thema boulimia wordt mooi naar voren gebracht in het verhaal. Je ziet hoe Claire worstelt om zo goed mogelijk in het perfecte plaatje te passen en net zolang doorgaat tot ze er zelf aan onder door gaat.

Volg me is een met vaart geschreven thriller die de werkelijkheid achter de mooie plaatjes op de vele sociale media kanalen laat zien. Volg me is een thriller die je aan het denken zet en zeker de moeite waard is om te lezen.

7.0
Volg me – Joyce Spijker
Uitgeverij: Ambo|Anthos

E-book €12,99                        Paperback €16,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.