Recensie: Zwijg – Mel Wallis de Vries


Wij zijn de meisjes die het hebben overleefd. Iedereen wil alles van ons weten. Alle gruwelijke details van die avond. Maar we zijn bang. Doodsbang dat wij straks aan de beurt zijn. Als we zwijgen hebben we misschien een kans om dit te overleven. (bol.com)


Mel Wallis de Vries heeft met haar nieuwste young-adult thriller Zwijg weer een steengoed boek weten te schrijven! Het boek is niet alleen super spannend, maar ziet er ook nog eens gelikt uit. Het boek is diep zwart gekleurd, waardoor de roze letters op de cover en de roze bladzijde randjes eruit springen.

Het verhaal wordt vertelt in twee verschillende tijden. Het verhaal voor en het verhaal na het ongeluk. Dit wordt mooi en duidelijk vormgegeven in de tekst. Het verhaal wordt verteld vanuit de ik persoon. De ik persoon in het verhaal is de 15 jarige Sarah en samen met haar drie vriendinnen; Fee, Jamie en Alyssa vormen ze een hecht clubje. Wanneer de meiden met zijn alle een meidenavond bij Fee hebben gaat het goed mis…

De spanning wordt steeds verder opgebouwd in het verhaal, dit kan Mel Wallis de Vries als geen ander. Steeds wordt je op het verkeerde been gezet. Dit komt mede door onder andere de tekstberichten, krantenknipsels en politieverslagen van de verhoren van de meisjes. Deze extra’s in het verhaal zorgen ervoor dat je constant op het puntje van je stoel zit en het boek het liefst in één keer wil uitlezen. Het epiloog kwam dan ook voor mij als een complete verrassing!

Het thema van het boek is denk ik nog vrij recent van wie kent niet de filmpjes met domme acties op youtube die compleet verkeerd aflopen als jongeren ze na proberen te doen. Een goede waarschuwing wat mij betreft. Daarnaast vormen wraak, rouwverwerking en vriendschap de rode lijnen van thema’s in dit boek.

Zwijg is een spannende young adult thriller met relevante thema’s. Het boek is een echte pageturner voor jongeren en je wil dan ook niets liever dan het boek in één adem uitlezen!

8.0
Zwijg – Mel Wallis de Vries
Uitgeverij: De fontein

Hardcover €14,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.