Recensie: Winter in het kattencafé – Melissa Daley

Het stadje Stourton-on-the-Hill, in de groene heuvels van de Cotswolds, heeft zijn eerste kattencafé. Hier woont Molly samen met haar kittens in een waar kattenparadijs, terwijl eigenaresse Debbie de gasten haar huisgemaakte delicatessen serveert. Maar zelfs in deze idyllische omstandigheden loopt niet alles volgens plan.
Als Debbies zus met een gebroken hart aanklopt bij het café, staat Debbie erop dat ze bij hen blijft logeren, zolang ze maar wil. Maar Linda komt niet alleen. De katten zijn flink van de kaart door de komst van haar woest keffende hond, Beau. En dit is niet het enige wat tegenzit – Molly’s bestaan wordt onverwacht bedreigd door een Siamese rivaal. Als een van haar kittens ook nog verdwijnt, is het maar de vraag of de aanstaande feestdagen wel zo feestelijk zullen zijn…(bol.com)


Ik las eerder al het boek Molly en het kattencafé, waarin je als lezer kennismaakt met Molly en haar kattenparadijs. Omdat ik hier zo van heb genoten was ik blij verrast toen ik van uitgeverij A.W. Bruna het vervolg op het boek kreeg. Ik begon al snel in Winter in het kattencafé en kon niet stoppen met lezen.
De cover van het boek past helemaal in het winterse / kerst thema van het verhaal. En staat dan ook zeker mooi op de boekenplank.

Je leest het verhaal vanuit het perspectief van Molly, ik vind het nog steeds knap in elkaar gezet door de schrijfster. Want wie kruipt er nu in de ogen van een kat en kan dit perfect situeren. Erg knap gedaan! Ze geven je een heel andere kijk van de wereld en zijn bepaalde problemen.
Ik heb het boek dan ook in één ruk uitgelezen. Dit is te danken aan de gedetailleerde beschrijving van bijvoorbeeld omgevingen en de vlotte schrijfstijl van Melissa Daley.  Je zit gewoon helemaal in het verhaal en voelt en ziet wat zij bedoelt.

Het verhaal is zeker niet saai en heeft een aantal wendingen die ik zeker niet zag aankomen. Ook worden er een aantal nieuwe personages geïntroduceerd als Linda, de zus van Debbie, die zorgt voor de nodige troubles in paradise.
Ondanks dat het boek een ‘vervolg’ is op Molly en het kattencafé vond ik dat het boek ook te lezen is wanneer je het voorgaande boek niet gelezen hebt. Wel is het aan te raden omdat je sommige problemen dan nog niet iets beter begrijpt.

Winter in het kattencafé is een geweldig, humoristisch boek verteld door de ogen van de liefste kat in Stourton-on-the-Hill Molly. Ook als je niet van katten houdt is dit boek een echte aanrader!

7.5
Winter in het kattencafé – Melissa Daley
Uitgeverij: A.W. Bruna

Bedankt uitgeverij A.W. Bruna voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €9,49                            Paperback €15,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.