Recensie: Roomservice – Maren Stoffels

Het is bijna zover.
De datum die ik nooit meer zal vergeten.
Het is de dag waarop ze haar hebben vermoord.
En het wordt de dag waarop ik één van hen zal vermoorden.

Vier vrienden vieren een verjaardag in een luxe hotel. Maar wat begint als een leuk weekend slaat al snel om in een regelrechte nachtmerrie. Ze ontvangen berichten aan de deur van hun kamer, die steeds meer onthullen over wat er een jaar geleden precies is gebeurd.
Wat de boodschapper wil is duidelijk: wraak. Eén van de vier zal zich moeten opofferen. En als dat niet gebeurt, zal hij zelf iemand kiezen… (bol.com)


Vroeger als kind las ik al de boeken van Maren Stoffels. Zo heb ik de boeken als Sproetenliefde en Dreadlocks & Lippenstift verslonden. Ik was dan ook erg benieuwd naar haar nieuwste Young-Adult boek. De cover van het boek is in ieder geval erg mooi en mysterieus. Het trekt de aandacht van de lezer. Want wie is het meisje met die ballon?

Het boek wordt opgedeeld in kleine korte hoofdstukjes waarin elke hoofdpersoon zijn eigen hoofdstukjes heeft. Zo lees je precies wat Linne, Lucas, Fender en Kate denken. Niet alleen de hoofdpersonen komen aan bod ook de dader heeft zijn eigen stukjes die gekenmerkt worden door een ander lettertype. Hierdoor is het als lezer duidelijk wie er aan zet is in het verhaal.
Een ander leuk detail vond ik de met de hand geschreven briefjes die het viertal ontving op de hotelkamer. Dit maakte het verhaal nog extra spannend.

Omdat je pas aan het eind van het verhaal er achter komt wat het geheim is in de groep, wordt je als lezer constant op het verkeerde been gezet. Ik had dan ook het eind totaal niet zien aankomen. Man wat goed gedaan!

De schrijfstijl is beeldend en makkelijk waardoor je als tiener in het boek gezogen wordt en het je aan het denken zet. Er is voldoende snelheid en dynamiek in het verhaal gestopt om het boek in één ruk uit te willen lezen. Roomservice zal zeker niet het laatste boek zijn wat ik van Stoffels lees.

8.0
Roomservice – Maren Stoffels
Uitgeverij: Leopold

E-book €9.99                    Paperback €14,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.