Recensie: Bloem – Nikola Skinner

De tienjarige Bloem probeert alles altijd zo goed mogelijk te doen. Ze kent alle schoolregels – en dat zijn er VEEL – zo perfect uit haar hoofd, dat zelfs leraren naar haar toe komen om te vragen hoe het ook alweer zat.
Ze is er trots op het braafste meisje van de school te zijn, tot ze op een dag onder de wilg in haar tuin een zakje met geheimzinnige zaadjes vindt. Plotseling hoort ze zachte stemmen die haar vertellen waar ze die zaadjes moet planten. En dan gaat het braafste meisje van de school zich wel heel eigenaardig gedragen… (bol.com)


Ik zag dit boek voorbij komen in de najaarscatalogus van HarperCollins en was op slag verliefd op de kleurrijke cover van het boek. Ik reserveerde het boek bij de bibliotheek en las hem zo snel mogelijk. De cover is misschien nog wel mooier in het echt dan of de foto te zien is, de harde kleuren springen je tegemoet. Niet alleen de buitenkant van het boek is mooi, ook de binnenkant is een plaatje. Prachtige prenten zijn er getekend om het boek nog meer jeu te geven.

Het verhaal gaat over de 10-jarige Bloem die woont in het saai en grijze stadje Betonvreugd. Samen met haar vriendinnetje plant Bloem op een dag eeuwen oude zaadjes wat leidt tot een grote eigenaardigheden in het o zo saaie stadje.
Het boek komt misschien wat rustig op gang, maar de schrijfster neemt de tijd op Bloem, haar vriendinnetje en het stadje Betonvreugd goed te leren kennen. Wanneer de zaadjes eenmaal gevonden en geplant zijn neemt het boek een bijzondere en verrassende wending en laat het je niet meer los.

De schrijfstijl van Nikola is makkelijk en vanuit de ik stijl waardoor het het lijkt alsof je steeds aangesproken wordt door Bloem. Hierdoor leest het boek makkelijk weg. Voordat je aan het boek begint krijg je een waarschuwing wanneer je begint met lezen raak je besmet en dat klopt! Je kan niet meer stoppen met lezen, wanneer je éénmaal begonnen bent moet je weten hoe het met Bloem en Betonvreugd afloopt.
Niet alleen is het boek vermakelijk en heeft het de nodige humor ook laat het zien aan de jonge lezer dat de natuur erg belangrijk is voor mensen en dieren.

Bloem is het meest geweldige kinderboek dat ik het afgelopen jaar heb gelezen!

8.0
Bloem –  Nikola Skinner
Uitgeverij: HarperCollins

E-book €9,99                           Hardcover € 17.50

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.