Recensie: De leesclub – Laura de Koning

Eline en Renske zijn al sinds de basisschool bevriend. Ze delen een onstilbare leeshonger en op initiatief van Renske hebben ze een leesclub opgericht. Renske heeft net te horen gekregen dat ze het vervallen landhuis van een tante heeft geërfd, maar ze twijfelt of ze de erfenis wel kan en wil aannemen. De leesclubleden reageren enthousiast en bedenken zelfs een nieuwe bestemming: een landhuis voor lezers én schrijvers. Een plek waar lezers elkaar kunnen ontmoeten en schrijvers zich kunnen terugtrekken om aan een nieuw boek te werken. Renske en haar vriendinnen gaan aan de slag, en krijgen het tijdens de grote verbouwing te stellen met allerlei bouwperikelen, norse buurmannen en onbetrouwbare types. Zal het ze lukken hun droomplek te verwezenlijken? (bol.com)


Het eerste boek van Laura de Koning De flirtcursus heb ik met veel plezier gelezen. Toen ik in de najaarscatalogus van uitgeverij Ambo|Anthos zag dat er een nieuw boek uitkwam reserveerde ik hem direct bij de plaatselijke bibliotheek.
De cover van het boek past helemaal in het thema van het verhaal. Een boek dat gaat over wat wij boekenwurmen het liefst de hele dag doen, praten over boeken.

Door de korte hoofdstukken en de duidelijke omschrijvingen en verdiepingen in de vier hoofdpersonages zijn elk van de vriendinnen uniek. Doordat elk van de vriendinnen totaal verschillend is vormen ze een mooi stel, wat elkaar goed aanvult.
Op sommige punten is het boek misschien wat onrealistisch zoals het feit dat de meiden erg veel risico nemen bijvoorbeeld het geld wat zij in het project steken. Dat het verhaal voorspelbaar is weet je vanaf het begin, echter weet Laura de Koning er nog een aantal onverwachtse draaien aan te geven waardoor ik alleen maar door kon lezen.

De leesclub is een heerlijke, licht voorspelbare feelgood roman die je in één ruk wil uitlezen! Het liefst zou je na het lezen van dit boek bij de vier meiden een weekend weg willen boeken in hun prachtige landhuis.

8.5
De leesclub – Laura de Koning
Uitgeverij: Ambo|Anthos

E-Book €9,99                   Paperback €20,-

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.