Recensie: Ooit zul je het begrijpen – Virginie Grimaldi

Wanneer Julia in één klap haar vader, vriend en lievelings-oma verliest, stort haar wereld in. Ze besluit het roer om te gooien en solliciteert voor een baan als psycholoog in een verzorgingshuis in Zuid-Frankrijk, vlak bij haar familie. Ze ziet ertegenop, maar wil alles doen om weer gelukkig te worden.
Julia ontdekt dat de bewoners van Les Tamaris een rijk leven hebben gehad en dat ze veel van hen kan leren. Langzaam geeft ze haar verdriet een plaats en in haar groeit een grote liefde voor alle opa’s en oma’s. En als ze de kleinzoon van een van de bewoners ontmoet, lijkt haar leven opeens een heel andere wending te nemen…(bol.com)


Het eerste boek dat ik van Virginie Grimaldi las was  Weet je nog hiervan genoot ik enorm. Toen ik in de zomercatalogus van uitgeverij Xander zag dat haar nieuwe boek verscheen stond deze hoog op mijn lijstje. Even later verscheen het boek op mijn mat en kon ik niet wachten om er in te beginnen. De cover van het boek is mooi en kleurrijk, maar verklapt nog niks over de inhoud van het boek.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Julia, haar karakter is goed uitgewerkt.  Doordat je leest wat Julia denk en voelt is het makkelijk om je in deze jonge psychologe in te leven. Ze heeft heeft het het aflopen jaar niet makkelijk gehad, na het verlies van haar vader, lievelings-oma en haar vriend, dit alles zorgt ervoor dat Julia opnieuw wil beginnen en zo komt ze terecht in het verzorgingstehuis Les Tamaris.
Ik vond het geweldig om te lezen hoe Julia zich aanpast en zich inleeft in de ouderen waarmee ze werkt, ze toont oprechte interesse waardoor de ouderen zich bloot geven aan haar en ze meer voor elkaar krijgt dan de psychologe die ze vervangt tijdens haar zwangerschap.
Verdrietige maar ook lachwekkende gebeurtenissen wisselen elkaar af, zoals de oudjes die ze betrapt op het roken van wiet in de moestuin.

De schrijfstijl is gemakkelijk en goed te begrijpen. Hierdoor leest het boek vlot. Het boek laat zien hoe het echte leven is, ups en downs, en houdt niet alleen de schone schijn op. Heerlijk om eens te lezen! En het einde is prachtig.

Ooit zul je het begrijpen is een goed uitgewerkt, prachtig en liefdevol geschreven boek. Het is echt een must-read voor iedereen!

7.5
Ooit zul je het begrijpen – Virginie Grimaldi
Uitgeverij: Xander

Bedankt Uitgeverij Xander voor het sturen van een recensie-exemplaar!

Paperback €20.99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.