Recensie: Het strandhuis – Suzanne Vermeer

In een ver verleden waren ze vriendinnen, totdat het contact van de ene op de andere dag werd verbroken. Voorgoed. Sindsdien praten bestsellerauteur Gemma Kastelijn en de anderen niet meer met elkaar, zien ze elkaar niet meer. Maar dan zet een reeks vreemde gebeurtenissen de afspraken van vroeger op scherp. De vondst van een lichaam. Een stem uit het verleden. Iemand stalkt de vrouwen en ze denken te weten wie het is. Maar dat is niet mogelijk. Dat weten ze zeker…

De vriendinnen van vroeger worden gedwongen weer contact met elkaar op te nemen. Op Sardinië, waar Gemma aan haar nieuwe thriller werkt, komen ze samen om hun gezamenlijke geheim onder ogen te zien(bol.com)


De nieuwste zomerthriller van Suzanne Vermeer, ik ben benieuwd. De cover is in elk geval zonnig, rustig en sereen, maar de gebeurtenissen die in het boek gebeuren zijn dit zeker niet.

De hoofdpersonen hebben elk hun eigen hoofdstukken, waardoor je de gedachten en gevoelens van elk persoon goed te weten komt. Ondanks de verschillende hoofdstukken per persoon ontvouwt het verhaal zich en sluit alles mooi op elkaar aan. Hierdoor wordt je als lezer keer op keer op het verkeerde been gezet, de dader had ik dan ook totaal niet zien aankomen!
Het taalgebruik is zoals we gewend zijn gemakkelijk en vlot en ook de hoofdstukken zijn niet te lang, waardoor je al snel nog even een hoofdstukje verder leest…

Vanaf de eerste bladzijde zat ik in het verhaal, wat bij eerdere boeken van Vermeer nog wel eens moeite kosten. De hoofdpersonen komen genoeg aan bod om alle vier de vriendinnen goed genoeg te leren kennen. De spanning wordt langzaam opgebouwd en zorgt ervoor dat je door wil blijven lezen!

Het strandhuis is een goed geschreven en spannende thriller die zich afspeelt op een mooie zonnige bestemming. Met een einde waar je als lezer van zal smullen.

7.0
Het strandhuis – Suzanne Vermeer
Uitgeverij: A.W. Bruna

E-book €9,99                  Paperback €15,99

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.