Recensie: Wintereiland – Jenny Colgan

Het is winter op het eiland Mure. Een tijd om samen door te brengen, bij een knapperend haardvuur, en te genieten met de mensen van wie je houdt – tenzij je natuurlijk per ongeluk zwanger bent van je ex-baas en niet weet hoe je het moet vertellen. Kan Flora in het seizoen van vrede op aarde haar geheim delen en haar relatie met Joël redden?
Ondertussen probeert Saif, de dokter op het eiland en vluchteling uit het door oorlog verscheurde Syrië, te genieten van zijn eerste westerse kerst met zijn zonen – maar zonder zijn vermiste vrouw. Kan het kleine gezin troost en vreugde vinden? (bol.com)


Door uitgeverij Luitingh-Sijthoff  werd ik benaderd of ik het derde deel in de Cafe Zon & Zee serie wilde recenseren ten tijde van het verschijnen van dit boek. Hier kon ik nadat ik met veel plezier de andere twee delen gelezen had geen nee tegen zeggen. Het boek viel al vrij snel op de mat en eenmaal begonnen kon ik niet stoppen met lezen. De cover van het boek past perfect bij de vorige twee delen.

De vorige twee delen las ik met veel plezier en ook dit derde deel waren een aantal fijne leesuurtjes. De schrijfstijl is simpel en er zit snelheid in het boek. Jenny Colgan schroomt niet om moeilijk onderwerpen zoals homo’s, homo huwelijk, kanker, overlijden en integratie van  vluchtelingen aan te gaan. Ondanks de beladen onderwerpen zorgt Colgan ervoor dat het luchtig blijft. De schrijfstijl van Colgan is uniek in de feelgood genre.

De omgeving van Mure is ondanks dat het een onbestaanbaar eiland is mooi weergegeven. Zo is het weer er koud en guur en is het in de winter nauwelijks licht overdag. Door de goede beschrijving lijkt het net alsof je één van de bewoners op Mure bent.
Door de verschillende plotwendingen in het verhaal is het geen moment saai en weet je nog wat de bewoners van Mure nu weer te wachten staat.

Het fijne aan dit boek is dat Colgan is dat ze nog even terugblikt naar de vorige twee delen, hierdoor is het niet per se nodig om de vorige twee boeken te lezen om Wintereiland te begrijpen.

Wintereiland is alweer het laatste deel in de Cafe zon&zee serie waarbij Jenny Colgan niet schroomt om ingewikkelde en zware thema’s te behandelen. Mede door haar schrijfstijl blijft het boek luchtig en stelen de bewoners wederom je hart en zorgen ze ervoor dat je het boek binnen no-time uit hebt!

8.5
Wintereiland – Jenny Colgan
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Bedankt uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor het sturen van een recensie-exemplaar!

E-book €9,99           Paperback €17,50

Een gedachte over “Recensie: Wintereiland – Jenny Colgan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.