Recensie: Het eindeloze strand – Jenny Colgan

Het eindeloze strand

Welkom op Mure, een klein eiland voor de kust van Schotland, vol eindeloos lege stranden en schitterende natuur. Hier runt Flora haar Café Zon & Zee aan de kade bij de haven. Het is een geliefde plek voor toeristen (heerlijk eten) en bewoners (de laatste nieuwtjes). Maar Flora maakt zich zorgen. Haar vriend Joel is geweldig, maar hij gedraagt zich opeens afstandelijk, en niet alleen omdat hij regelmatig in New York is voor zijn werk. Waar zit hij met zijn gedachten?
Flora’s beste vriendin Lorna is in stilte verliefd op de lokale huisarts, Saif, die gevlucht is uit Syrië. Schokkend nieuws zal zijn leven – en dat van Lorna – veranderen. Koude winteravonden gaan langzaam over in lange zomerdagen. Vinden Flora en Joel hun geluk terug? (bol.com)


Het eindeloze strand is het tweede deel in de serie over de bewoners van het Schotse eilandje Mure. Omdat ik door uitgeverij L.S Amsterdam werd gevraagd om het derde deel te recenseren vond ik het tijd om het tweede deel ook te lezen.
De cover past goed bij het vorige deel en straalt een beetje de zelfde zomerse zonnigheid uit als de boeken van Jill Mansell.

In het tweede deel draait het verhaal niet alleen om Flora en Joel ook kom je meer te weten over de andere personages op Mure, zoals Saif, de gevluchte huisarts uit Syrië en de lieve schooljuffrouw Lorna.
Het verhaal leest als een trein, niet alleen door de fijne personages in het boek, maar ook door het makkelijke taalgebruik en de korte hoofdstukken. Hierdoor vlieg je door het boek heen. Een echt pluspunt aan dit boek is dat Colgan de personages zo goed heeft uitgewerkt, hun rauwe emoties spatten van het verhaal af, waardoor je iedereen goed leert kennen en je als lezer niet gefocust raakt op één persoon.

Ondanks dat Het eindeloze strand een tweede deel in een drieluik is, is het niet per se nodig om het vorige deel gelezen te hebben wil je dit boek kunnen begrijpen. Echter is het wel ontzettend leuk omdat vele personages en verhaallijnen wel terugkomen in het tweede boek. Een aanrader zou dan ook zeker zijn om de het eerste boek eerst te lezen al volgens je in het tweede boek begint.

Het eindeloze strand is een heerlijke feelgood roman over het leven op het kleine Schotse eilandje Mure. De personages in dit boek stelen stuk voor stuk je hart en je kan hierdoor niet anders dan het boek in één ruk uitlezen!

8.0
Het eindeloze stand  – Jenny Colgan
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

E-book €9,99     Paperback €17,50

Een gedachte over “Recensie: Het eindeloze strand – Jenny Colgan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.